Christian Verhoeven

Mijn naam is Christian, 32 jaar oud. Als kind gedoopt in een traditionele kerk wat ik zeker niet afkeur maar ik ook weinig bij voel. Vanaf mijn jonge jaren last van concentratie en gedragsproblemen en allerlei behandelingen, medicijnen en labels gekregen.

Dit bericht is geplaatst op 03-07-2022

Daardoor heb ik mezelf nooit goed genoeg gevonden en had ik ook het idee dat zo'n mislukking niets in de kerk of bij God te zoeken zou hebben, want iedereen had, voor het oog, zijn perfecte leventje en mijn situatie stond daar haaks op. God en de kerk gingen er bij mij dus in de puberteit als eerste uit, daar wilde ik niets mee te maken hebben.

Vanaf de middelbare school ben ik aan de drugs en alcohol geraakt en heb ik de eerste stappen op het criminele pad gezet en dat is ontaard in een jarenlange verslaving met meerdere dieptepunten. Vanaf mijn 17e meerdere opnames in klinieken, opnames op de IC in coma, levensgevaarlijke ongelukken en regelmatig in aanraking met justitie. Ik heb er alles gedaan om mezelf te verstoppen, om iemand te zijn die ik niet was, om me te verdoven. Ik heb me misdragen bij Feyenoord, in kroegen en duistere clubs. Dan kon ik een rol aannemen die beter aanvoelde dan mezelf zijn. Eigenlijk was ik onderweg naar de dood en heb die meerdere keren in de ogen gekeken. Ik faalde in alles en ben gaan geloven in mijn destructieve zelfbeeld dat dit in mijn syteem is gaan zitten.
Ik heb alles en iedereen om me heen, inclusief mezelf bedrogen en bedonderd en ben zodanig vastgelopen dat ik het leven niet meer zag zitten. Ik faalde altijd en zelfs mijn opnames in klinieken mislukten altijd. Ik werd weggestuurd wanwege geweld, drugsgebruik of ik eindigde bij de politie.

Vanaf mijn 22e ging mijn leven best een stukje beter, heb ik mijn vriendin en aanstaande vrouw ontmoet en samen hebben wij een prachtige dochter. Ik ging veel minder "gebruiken" en heb er meerdere verantwoordelijkheden bij gekregen door de jaren, maar ik deed alles op wilskracht en geregeld ging het fout, flink fout. Ik brak nooit helemaal met oude gewoontes en gedragingen en daardoor viel ik geregeld terug. Mijn leven leek soms aardig op orde in vergelijking met de jaren ervoor maar ik voelde me niet goed. Ruim een jaar geleden liep mentaal helemaal vast en dreigde alles kwijt te raken en zag alles waarvoor ik hard geknokt had door mijn vingers glippen.

Ik heb in de afgelopen 12 jaar een vriendschap opgebouwd met iemand die mij vanuit verschillende posities heeft meegemaakt. Allereerst vanuit zijn tijd bij het videoteam van de politie waar hij werkzaam was bij Feyenoord. Daarna is hij teamleider geworden op de Hoop en ben ik op zijn afdeling opgenomen geweest. Daar moest hij meerdere keren tegen me optreden vanwege geweld, diefstal en gebruik. Hij heeft me op een gegeven moeten aangeven bij de politie nadat ik bij de Hoop een grote illegale vuurwerkhandel was begonnen in mijn begeleid wonen woning en dat heeft me een flinke veroordeling opgeleverd. We hielden contact en nadat hij bij de Hoop was vertrokken heeft hij een personal coaching bedrijf opgezet en ben ik jaren later bij hem in behandeling gegaan. Nadat dat allemaal nergens op uitliep heeft hij voor me gebeden en God gevraagd om mij te behandelen. Met zulke onzin moest je bij mij echt niet aankomen, maar er gebeurde iets wat je zou kunnen samenvatten met de volgende Bijbelverzen.

U hebt mij voor de kaken van de dood weggerukt, mijn tranen gedroogd en elke steen waarover ik kon struikelen voor mij weggenomen. Psalm 116:8 HTB

Er waren ook mensen die in de duisternis moesten leven.
Zij zaten, lichamelijk of geestelijk, vastgebonden.

Toen riepen zij in hun ellende tot de Here en Hij redde hen uit al hun angst.
Hij leidde hen uit die diepe duisternis waarin zij leefden,
en verbrak alles waarmee zij zaten vastgebonden.

Psalm 107 :10 en 13 en 14

Sinds die tijd gaat het beter als ooit tevoren, ben ik vrij van alles wat me wegtrok. Ik heb nog zat om aan te werken maar ik weet dat Hij me geen loser vindt als het minder gaat. In die wetenschap wil ik leven en daar wil ik mijn indentiteit uit halen.

Daarom wil ik mij laten dopen, niet omdat ik nu voor Jezus heb gekozen, helemaal niet zelfs. Maar hij heeft voor mij gekozen!  (Johannes 15:16) en dat wil ik bezegelen met de doop. Ik wil een levende getuige zijn van wat Hij gedaan heeft.