Alphacursus

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? En houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is een Alpha cursus iets voor jou!

Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoud, dat is Alpha. Op de Alpha cursus ontmoet je heel verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke en eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

De Alpha cursus bestaat uit een aantal avonden en een weekend waar we met elkaar samenkomen om eerst gezellig met elkaar te eten en daarna in kleinere groepen een thema bespreken.

Alpha in Rotterdam
Op 22 september 2022 starten we in Mozaiek010 met een Alpha cursus. De data en de thema's vind je hieronder. De avonden starten om 19:00 uur met een gezamenlijke maaltijd. De avonden vinden plaats in Watertoren De Esch, Watertorenweg 172, Rotterdam.  Wil jij erbij zijn? Meld je dan hieronder aan! Wil je eerst nog meer weten over de alphacursus? Op deze pagina's vind je veel informatie. Mozaiek organiseert ook in andere regio's dan Rotterdam alphacursussen. Klik hier om daar naartoe te gaan.

 

Aanmelden Alpha cursus Mozaiek010

 

Programma & Data, Alpha cursus Mozaiek010, najaar 2022

22 september - Is er meer
29 september - Wie is Jezus?
6 oktober - Waarom stierf Jezus aan het kruis?
13 oktober - Hoe kan ik geloven?
20 oktober - Bidden: waarom en hoe?
3 november - De Bijbel lezen: waarom en hoe?
10 november - Hoe leidt God ons?

Alpha weekend 18 en 19 november
Wie is de Heilige Geest? Wat doet de Heilige Geest?
Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest? Hoe nu verder?

24 november - Hoe kan ik het kwade weerstaan?
1 december - Waarom en hoe vertel ik het aan anderen?
8 december - Geneest God ook nu nog?
15 december – Hoe zit het met de kerk? + afsluiting