Nieuwsbrief Mozaiek010 | 9 april 2022

Beste #naam#,

Fijn dat je de nieuwsbrief van Mozaiek010 leest! In deze nieuwsbrief kijken we met de jeugd terug op afgelopen zondag, en kijken we vooruit naar morgen en naar het Paasfeest. Verder is er nieuws over de Mozaiek010 Family Day, The Passion en een update van de data voor de Alpha-cursus. Je kunt lezen over een gebedsavond voor Oekraïne en er is nog ruimte op de komende introductieavonden. Ook wijzen we je graag nog op de komende Mozaiek Conference. 

Heb je vragen of wil je reageren? Stuur een berichtje naar contact@mozaiek010.nl.

 1. Deze zondag: “De meest krachtige MAAR”
 2. The Passion: 14 april
 3. Paasfeest
 4. WAY: Hunted, the game…
 5. Mozaiek Family Day : Zondag 4 september!
 6. Alpha cursus
 7. Gebedsavond voor Oekraïne 20 april in de Watertoren
 8. Introductiecursus Mozaiek010
 9. Mozaiek Conference
 10. Vacature schoolleider Mozaiek Colleges
 11. Gebedspunten
 12. Agenda
 13. Reageren


Deze zondag: “De meest krachtige MAAR”

Morgen zal Nadine de Vos voorgaan bij Mozaiek010! We zien er naar uit om haar te horen spreken over het thema: “De meest krachtige MAAR.” We zijn er klaar voor. Kom je ook? Luisteren, God aanbidden, koffiedrinken en een praatje maken? Er zijn nog tickets te reserveren voor beide diensten.The Passion: 14 april

Neem iemand mee en boek een ticket voor 2 – samen met vrienden en familie “The Passion” kijken.

The Passion wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd. Dit keer vindt het muzikale evenement plaats in Doetinchem. Op Witte Donderdag, 14 april, wordt het Paasverhaal op een unieke wijze verteld. De cast, vol bekende Nederlanders, zingt, presenteert en vertelt over de belangrijkste gebeurtenis uit de Bijbel. Jaarlijks kijken miljoenen mensen naar The Passion. Wat een prachtige kans om mensen uit te nodigen om dit samen in Club Blu te beleven! Boek hier een ticket voor jezelf een iemand die je graag wilt uitnodigen om op een laagdrempelige manier het paasverhaal te ontdekken. Na afloop van de uitzending gaan we met elkaar op een gezellige manier in gesprek.

Inloop vanaf 19.45 uur met koffie en thee, begin uitzending 20.30, einde uitzending 22 uur.Paasfeest

Volgende week vieren we het Paasfeest met elkaar. Eerst staan we op Witte Donderdag en Goede Vrijdag stil bij het lijden en sterven van onze Heer, Jezus Christus. Op Paaszondag vieren we dat Jezus overwinnaar is en opstond uit de dood! Door zijn lijden, sterven en opstanding kunnen wij voor altijd met God leven! Vier je het mee? Kijk op de website voor de details. 

De tickets voor Goede Vrijdag en Pasen zijn vanaf morgen, zondag 10 april te bestellen.

Over enkele weken hebben we hopelijk extra tv-schermen en kunnen er meer mensen op de 1e verdieping zitten. Dan gaan we ook proberen of we zonder tickets diensten kunnen houden. Nu doen we dat nog niet omdat we geen mensen willen teleurstellen als we vol zitten. Nu zit de eerste dienst regelmatig vol.WAY: Hunted, the game…

Afgelopen zondag speelden we met zo’n 45 tieners en jongeren het spel Hunted. Na de tweede dienst stonden er heerlijke broodjes knakworst voor hen klaar zodat ze genoeg energie hadden om lekker actief bezig te zijn. Een aantal jongeren ontdekten al snel de DJ-set in de SKY Lounge en daarmee kwam de sfeer er meteen goed in. 

We verdeelden de jongeren in teams en per team kregen ze aanwijzingen via Whatsapp. Aan de hand van foto’s moesten ze op zoek naar een locatie in het gebied rond Club Blu waar ze een opdracht moesten doen. Als de opdracht was gelukt dan kregen ze een letter en een foto voor de volgende locatie. Maar onderweg moesten ze op hun hoede zijn voor de Hunters..die renden in gele hesjes door het hele gebied bij de opdrachten. Getikt worden betekende voor straf een selfie met de Hunter en een punt aftrek voor het team. Binnen 60 minuten moesten ze binnen zijn. Een team dat te laat kwam, zou sowieso verliezen. Flink bezweet en dorstig redden alle teams het binnen de tijd en met alle letters. Het enige team zonder strafpunten was de winnaar! Ze kregen een zak lolly’s om te verdelen. 

De Bijbeltekst die centraal stond was Psalm 139:7-10 (God, U weet waar ik ben) 

Tijdens het spel moesten ze vluchten en zich verstoppen en op hun hoede zijn, maar bij God hoeft dat niet. Hij weet waar we zijn, wat we doen en hoe we ons voelen. God zegt: Ik zie je! 

En wij als leiding van WAY en als heel Mozaiek zeggen: je mag weten dat je geliefd bent en dat we je in het vizier hebben. Je doet er toe en je bent welkom! 

Komende activiteiten:

 • 17 april - HangOut na 1e dienst 
 • 20 april - Gebedsavond voor Oekraïne met heel Mozaiek 010, o.a. georganiseerd door WAY 
 • 24 april - Connect voor 18 jaar en ouder (datum nog even onder voorbehoud) na de 2e dienst 
 • 1 mei - HangOut na 1e dienst


Mozaiek Family Day : Zondag 4 september!

Geniet je ook zo van al die mooie diensten afgelopen zondagen? En is het ook nog even wennen, omdat je elkaar nog niet echt kent? Ontbreekt je de gelegenheid om even te blijven hangen omdat je de kids weer op moet halen of omdat het nog wat onwennig voelt zo met elkaar? Wie je ook bent: jong of oud, samen of alleen, kinderen of geen kinderen: samen zijn wij een Mozaiek Family. En wat is er nodig om een family te kunnen vormen? CONTACT: elkaar beter leren kennen door samen dingen te doen of samen te praten onder het genot van een hapje en drankje. 

Save the Date! Op zondag 4 september zal er een Mozaiek Family Day plaats vinden, die in het kader staat van CONTACT! Dus reserveer deze datum alvast in de agenda. Later volgt er meer informatie. 

Nog even geduld hebben dus….en houd de nieuwsbrief in de gaten want binnenkort volgen er nog meer activiteiten in het kader van CONTACT!Alpha cursus

Op 21 april start de Alphacursus. Er is wat geschoven met de data: kijk op de website voor de actuele data. Je bent welkom! Opgeven kan via de website.Gebedsavond voor Oekraïne 20 april in de Watertoren

De oorlog in Oekraïne maakt grote indruk op ons allemaal. Het onrecht en de onmenselijke gebeurtenissen raken ons hart diep. In deze tijden kunnen we een klein beetje praktisch helpen maar het verder alleen uitroepen naar God. Team Gebed en enkele jongeren van WAY organiseren voor heel Mozaiek010 een gebedsavond in de Watertoren De Esch, Watertorenweg 172, Rotterdam.

We willen bidden voor vrede, herstel en gerechtigheid.

Er kan zowel gezamenlijk als individueel gebeden worden. Ook zijn er diverse (creatieve) manieren om te bidden, denk aan manieren zoals in een 24/7 prayerroom mogelijk is.

Niet alleen volwassenen maar ook tieners en jongeren maken zich zorgen. Kinderen vragen aan ouders of er hier ook oorlog komt. Er is ook ruimte om ook deze zorgen bij Jezus te brengen. Zowel volwassenen als de wat oudere kinderen en tieners zijn welkom. We gaan bidden maar er zal ook ruimte zijn voor zingen en voor stilte. Je kiest voor de manieren die bij jou passen. Je bent welkom om 19.30u voor koffie/thee.

Aanvang 20:00u. Einde 21.30u. Meld je hier aan!Introductiecursus Mozaiek010

Wil je meer weten over Mozaiek010 of overweeg je deel te worden? Volg dan onze introductiecursus! Een introductiecursus bestaat uit twee avonden waarin we je vertellen over de visie, achtergrond en organisatie van Mozaiek. Ook ontmoet je andere geïnteresseerden en - wie weet - mede-Mozaiekers. Komende dinsdag start er weer een cursus in de Watertoren De Esch, Watertorenweg 172, Rotterdam. Er is nog plaats! Komende dinsdag (12 april) is er ook nog ruimte!

Om deel te nemen aan deze cursus kun je je aanmelden via de website.Mozaiek Conference

Op 17 en 18 juni wordt er in de Basiliek in Veenendaal de Mozaiek Conference gehouden. Speciaal voor delen en gasten (met of zonder bediening) van alle Mozaiek-gemeenten! Er wordt hard gewerkt aan een inspirerend programma voor deze dagen. Dus zet het in je agenda! Vacature schoolleider Mozaiek Colleges

Wij (de gezamenlijke Mozaiek gemeenten) zijn op zoek naar iemand die zich fulltime (30-38 uur) wil inzetten als schoolleider voor onze Mozaiek Colleges. Dit is een betaalde bediening waarbij de werkzaamheden verricht worden vanuit Mozaiek Centrum in Veenendaal.

Binnen Mozaiek hebben we 3 opleidingstrajecten die vallen onder onze Mozaiek Colleges. Er is een college voor Worship, Sprekers en voor Gemeenteleiders. Deze opleidingen zijn bedoeld voor mensen die willen groeien in één van deze bedieningen binnen de lokale kerk. Benieuwd naar de functie? Bekijk deze op onze website. De sluitingsdatum is 18 april aanstaande.Gebedspunten

Wil je meebidden voor…

… voor de dienst van morgen;
… voor The Passion, de deelnemers, de toeschouwers in Doetinchem, de tv-kijkers en de mensen die met ons meekijken in Club Blu;
... voor de voorbereidingen voor de Alpha cursus;
… voor de gebedsavond op 21 april voor de Oekraïne;
… voor onze zieken.Reageren

Heb je vragen of ideeën? Laat dit dan weten via contact@mozaiek010.nl 

Bekijk ook onze website voor meer informatie over Mozaiek010!Bekijk dit bericht in uw browser