Nieuwsbrief Mozaiek010 | 17 september 2022

Beste #naam#,

Met deze nieuwsbrief brengen we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Mozaiek010. Fijn dat je je verbonden voelt en op de hoogte wilt blijven. We zien uit naar een ontmoeting met jou a.s. zondag.

Deze week start de Alpha cursus. We kijken uit naar mooie ontmoetingen en gesprekken! Verderop in de nieuwsbrief vind je meer info over de Alpha cursus, maar hier delen we vast de link naar de prachtige video met het verhaal van Marcel. Kijk hoe Marcel, ooit een harde en fanatieke Feyenoord-hooligan, een belangrijke wedstrijd mist omdat hij bij Alpha wil zijn!

Lees snel verder om te zien wat we nog meer met je willen delen.

Heb je vragen of wil je reageren? Stuur een berichtje naar contact@mozaiek010.nl

 1. Deze zondag: “Zaai rechtvaardig! Oogst met liefde! Ontgin uw land!”
 2. Kidswerk
 3. Mozaiek KidsConnect
 4. Terugblik Gebeds2daagse Mozaiek voorgangers
 5. Start Alpha cursus | 22 september
 6. Opdragen kinderen 9 oktober
 7. Love2Meet: Mozaiek010 Nieuwjaarsloop zaterdag 7 januari 2023
 8. Medewerkers gezocht
 9. Gebedspunten
 10. Geven
 11. Agenda
 12. Reageren


Deze zondag: “Zaai rechtvaardig! Oogst met liefde! Ontgin uw land!”

We beginnen steeds meer onze plek te vinden in onze sporthal in Capelle. Zondag gaat Ies Maaswinkel voor. Hij spreek over Hosea 10 vers 12. “Zaai rechtvaardig! Oogst met liefde! Ontgin uw land! Er is een crèche in de sporthal en de kids hebben voor het eerst hun eigen dienst! Voor beide zijn tickets te reserveren op de website. Het aantal plekken voor de crèche is helaas nog beperkt door gebrek aan mensen.

We willen je vragen morgen zelf weer iets te drinken mee te nemen voor na de dienst omdat we als Mozaiek010 nog geen koffie en thee kunnen schenken. We zijn hard bezig om dat in orde te maken. Bekertjes, melk en suiker zijn er wel.  Neem daarom je eigen thermoskan koffie en/of thee en/of heet water mee. Neem gerust een volle kan mee, dan delen we met elkaar.

Kom je met OV naar de dienst en is het wat te ver lopen voor je vanaf de metro, dan kun je via de website een vervoer ticket boeken. Als je inlogt vindt je ze bij de agenda.

Ben je niet in de gelgenheid om naar de dienst te komen, maar wil je de lifestream van Mozaiek0318 kijken? Let op: vanaf morgen start die om 9:30 uur.Kidswerk

Morgen begint ook het kidswerk in De Cirkel voor de onder- en bovenbouw. In dit schoolgebouw hebben we alle mogelijkheden om een mooi programma voor de kinderen te bieden. Op 2 autominuten rijden ben je bij de school. Het adres van De Cirkel is Zevensprong 1-3 te Capelle aan den IJssel.

We verlangen ernaar dat elk kind zich gezien en geliefd voelt. Jezus leert kennen en Gods liefde gaat uitdelen.

Daar geven we handen en voeten aan binnen ons Kidswerk door:

 • samen te komen in kleine groepjes waar ruimte is voor hun verhaal en ontmoeting;
 • verhalen te delen over Gods liefde in hun taal en belevingswereld;
 • creatieve verwerkingen en praktische vertaling naar hun dagelijks leven;
 • samen te spelen, beleven en plezier te maken;
 • een veilige plek te bieden voor vriendschap.

Kom je ook? Je bent van harte welkom op De Cirkel. Vanaf 10.30 uur staat de deur open.Mozaiek KidsConnect

Morgen is het zover, de KidsConnect!

Eerder stond vermeld dat de middag zou beginnen om 12.00 uur, maar dat wordt een half uur later, dus we starten om 12.30 uur. We ronden dan om 14.30 uur af. We starten en eindigen op onze nieuwe kids locatie, basisschool De Cirkel.

Tickets reserveren kan nog steeds. We zien uit naar een gezellige middag, waar de kinderen elkaar kunnen ontmoeten en beter kunnen leren kennen.Terugblik Gebeds2daagse Mozaiek voorgangers

Lieve mensen,

Hier een terugblik op de gebeds2daagse van 8-9 september, waar we van een tijd van ontmoeting, gebed, aanbidding, bemoediging en verbinding met alle Mozaiek voorgangers en hun partners konden genieten. God verraste ons tijdens deze dagen opnieuw met de verwachting die Hij in ons hart legde.

Bedankt voor je gebed en medeleven en de e-mails die we voor, tijdens en na de gebeds2daagse hebben ontvangen.

Het was heel fijn om te ervaren hoe thuis en veilig we ons allemaal samen voelden, ook al was het voor sommigen de eerste keer. Dat is kerk zijn - welkom, veilig, geborgen.

Ido nam ons mee door een terugblik op het woord dat God ons vanaf 2019 heeft gegeven, waarin we konden terugkijken en zien hoe God Zijn gemeente bouwt - dat elk nieuw seizoen voortbouwt op het vorige. Prijs God! Zo mooi om ook daarin weer in je hart opgericht te worden, om te zien dat Zijn woord nooit leeg naar Hem terugkeert.

Tijdens het samen vieren van het avondmaal legde God Jesaja 55 op ons hart - de uitnodiging naar Hem toe, dat we welkom zijn en álles aan Hem kunnen vragen, dat we zónder geld kunnen kopen, dat er genoeg zal zijn. Hierin ervoeren we Zijn barmhartige uitnodiging ook voor het komende seizoen voor binnen en buiten de kerk in Nederland. Vanuit Johannes 1:38 werd ons rechtstreeks de vraag gesteld: "Wat zoekt u...(en vul je naam maar in)?". Zo'n directe vraag stelde Jezus aan de leerlingen van Johannes, maar zo kwam die vraag ook direct binnen bij ons allen...  

In de daaropvolgende momenten heeft God een aantal dingen door ons allen naar voren gebracht; dat wij als beweging onze blik meer gaan richten naar buiten toe – op onze omgeving en de samenleving, dat we onze eigen muren durven neer te halen en stappen zetten waarin wij Hém de leiding geven, soms de schoenen uitdoen en in de rivier stappen (dus ‘uitstappen’), de tentpinnen uitzetten om meer ruimte te maken voor wat Hij in en door ons wil doen, ook wat Worship betreft. God heeft ons laten ervaren dat juist in het geluid van verlangende aanbidding het dak eraf zal gaan en dat Zijn stem nóg duidelijker gehoord zal worden in Nederland!

Sing a little louder, als een stem van Hoop
Dat de omgeving waar wij leven, werken, wonen, een omgeving wordt van Hoop – waar pijn en gebrokenheid heerst dat juist daar Zijn kerk zichtbaar wordt. En ook hierin is het nodig om ruimte te creëren in onze gemeenten en omgeving, en daarom de focus naar buiten te leggen en nog meer mensen uit te nodigen om Jezus te leren kennen en met Hem in relatie te komen. Stel je voor dat jouw stad, dorp of omgeving een plek is waar God zichtbaar wordt? Waar Hij leeft in de harten van de mensen die je tegenkomt bij de Aldi, het Kruidvat of bij de kapper? Dat Hij zo zichtbaar is dat mensen zonder aarzeling voor elkaar bidden bij de winkelwagentjes van de Albert Heijn?

Opnieuw realiseerden we ons hoe hard het nodig is om elkaar juist in het kleine te ontmoeten. Om ook juist in de verbinding het leven te delen, elkaar te ontmoeten als mens, en niet eerst als voorganger of partner van... Wij als mens hebben elkaar kunnen ZIEN in onze kwetsbaarheid, moeiten en zegeningen die we met ons meenemen. Dat is ook ons verlangen; dat we de onderlinge liefde ook koesteren met elkaar in en buiten onze gemeenten. Als ik de vraag bij jou mag neerleggen die Jezus aan de leerlingen van Johannes vroeg: "Wat zoek je?", dan wil ik je uitnodigen deze vraag je hart te laten bewerken.
Ga lekker bij Hem zitten, en ga op onderzoek uit in je hart. Want Hij nodigt je uit, ook in dit seizoen, voor jou als mens, en ook in het optrekken met elkaar als Mozaieker, en als kerk in Nederland.  
Jij bent geliefd!

Heel veel lieve groetjes,
Namens alle Mozaiek voorgangers,
Martha Jansen van RensburgStart Alpha cursus | 22 september

Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? En houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is een Alpha cursus iets voor jou! 

Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt: dat is Alpha. Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke en eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken. De Alpha cursus bestaat uit een aantal avonden en een weekend waar we met elkaar samenkomen om eerst gezellig met elkaar te eten en daarna in kleinere groepen een thema bespreken. 

Op 22 september starten we in Mozaiek010 met een Alpha cursus. De data en de thema's vind je hier. De avonden starten om 19.00 uur met een gezamenlijke maaltijd. De avonden vinden plaats in Watertoren De Esch (Watertorenweg 172, Rotterdam).  Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan! Wil je eerst nog meer weten over de Alpha cursus? Op deze pagina vind je veel informatie.Opdragen kinderen 9 oktober

Jezus zei: “Laat de kinderen naar Mij toe komen en houd ze niet tegen! Want het Koninkrijk van God is voor mensen zoals zij.” En Hij zegende de kinderen. (Marcus 10:14)

Bij Mozaiek willen we kinderen opdragen. We doen dit omdat we deze nieuwe deeltjes voor willen stellen en welkom willen heten in onze gemeente. We verlangen er naar dat elk kind zich geliefd voelt, Jezus leert kennen en Gods liefde uitdeelt. Daarnaast willen we een zegen bidden over het leven van het kind en de opvoeding die ze mee gaan krijgen.

Op zondag 9 oktober is er hier weer gelegenheid voor binnen Mozaiek010. Ouders die dit graag willen voor hun kind(eren) nodigen we hierbij uit voor een informatie-avond. Die houden we op dinsdag 27 september in de Watertoren, Watertorenweg 172 in Rotterdam - De Esch. We beginnen om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur. Je ontmoet die avond ook andere ouders die hun kind (overwegen) op te dragen. Aanmelding graag z.s.m. door een mailtje te sturen naar contact@mozaiek010.nl. We hopen van jullie te horen en je daar te zien!Love2Meet: Mozaiek010 Nieuwjaarsloop zaterdag 7 januari 2023

Eerder hebben we via de nieuwsbrief een oproep gedaan voor de Love2Meet-Marathon010. Inmiddels is er een groep van 12 enthousiaste lopers die volgend jaar april juichend over de Coolsingel willen lopen. Elke 2e maandagavond van de maand spreken we af om ergens in 010 een rondje te rennen en elkaar te ontmoeten. We lopen een rondje van ca. 10 km, dus mocht je nog mee willen doen, laat het weten.

Zoek je nog een sportief doel en is een halve marathon voor jou wel even de max, dan kan je ook meedoen met de Mozaiek010 Nieuwjaarsloop. Op zaterdag 7 januari 2023 beginnen we het jaar sportief met een 21km-loop op de Landtong Rozenburg. Mooi om al rennend langs de varende schepen elkaar te ontmoeten en je voornemens voor 2023 te delen.Wil je meedoen of heb je vragen? Stuur ons een mailtje.

Sportieve groet,
Jan-Willem van Leussen en Leanne van Goch janleannegoch@hotmail.com

PS Er is ook een Love2Meet pagina op de website; daar vind je alle aangemelde Love2Meet groepen. Neem eens een kijkje!

 Medewerkers gezocht

We zoeken regelmatig mensen die hun gaven en talenten op allerlei plekken binnen Mozaiek010 inzetten. Op dit moment zijn we dringend op zoek naar een medewerker secretariaat en een medewerker social media. Kijk bij "meebouwen" op de website voor meer informatie. Je kunt je daar ook opgeven als je belangstelling hebt.Gebedspunten

Willen jullie met ons meebidden en -danken ... 

 • voor de zieken in je omgeving en binnen onze gemeente;
 • voor de omgeving waar wij kerk zijn;
 • voor de  Alpha cursus die volgende week van start gaat;
 • voor de kinderdiensten in de Cirkel .

Soms zijn er specifieke gebedsverzoeken. Als je Deel bent van Mozaiek010 en op de website inlogt, vind je onder het kopje “Actueel | Zieken” de mensen waar gebed voor wordt gevraagd. Wil je zelf gebed vragen, mail dan naar naar contact@mozaiek010.nlGeven

Wil jij een financiële bijdrage doen voor de verdere (op)bouw van Mozaiek010? Klik dan hier! 

Of regel het zelf in je bank-app. Het rekeningnummer van Mozaiek010 is NL91 RABO 0372898718. We hebben een ANBI-status zodat je gift van de belasting aftrekbaar is.  

Heb je vragen over ons financiële beleid en onze plannen? Voel je vrij om ons te benaderen via contact@mozaiek010.nlAgenda

Bekijk de volledige agenda op de website van Mozaiek010. Daar vind je meer informatie over de events en kun je je inschrijven. 

18-09-2022 Samenkomst
KidsConnect
22-09-2022 Alpha cursus - 1e avond
25-09-2022 Samenkomst
27-09-2022 Informatieavond Opdragen
02-10-2022 Samenkomst
09-10-2022 Samenkomst | OpdragenReageren

Heb je vragen of ideeën? Laat dit dan weten via contact@mozaiek010.nl 

Bekijk ook onze website voor meer informatie over Mozaiek010!Bekijk dit bericht in uw browser