Nieuwsbrief Mozaiek010 | 12 maart 2022

Beste #naam#,

In deze nieuwsbrief kijken we terug op de dienst van afgelopen zondag en staan we stil bij de samenkomst van morgen. We besteden aandacht aan de situatie in Oekraïne en aan de manier waarop we hierin kunnen meehelpen. Ook kijken we mee met de komende activiteiten van WAY, stellen we met veel plezier het voorgangersteam aan je voor en informeren we je over Alpha!
 
Heb je vragen of wil je reageren? Stuur een berichtje naar contact@mozaiek010.nl.

 1. Terugblik dienst 6 maart
 2. Hulp die aankomt. Hoop die blijft.
 3. We Are Young
 4. Voorgangersteam
 5. Alphacursus
 6. Wil je een financiële bijdrage doen?
 7. Gebedspunten
 8. Agenda
 9. Reageren


Terugblik dienst 6 maart

In de opening van de dienst van 6 maart nam Leanne van Gogh ons mee naar de oorlog in Oekraïne. Ze vroeg ons om te bidden voor de situatie, voor de slachtoffers, voor de soldaten aan beide kanten van het front en voor de leiders (ja ook voor Poetin). We geloven dat onze God sterker is dan welke regeringsleider dan ook en dat God mensen kan veranderen. Het was goed om in kleine groepjes te bidden terwijl op de beamers de beelden van de oorlog te zien waren. Het was indrukwekkend toen de band daarna het lied "I Speak Jesus" speelde van "Here Be Lions" en de volgende woorden over de beelden van de oorlog geprojecteerd werden: "Shout Jesus from the mountains, Jesus in the streets, Jesus in the darkness over every enemy" (Roep de naam van Jezus vanaf de bergen, Jezus in de straten, Jezus in het duister over elke vijand).

"Hou van de kerk, bouw aan de kerk!" was afgelopen zondag het thema. Waarom en hoe?

Ies Maaswinkel liet aan de hand van 1 Petrus 1 vers 22 t/m 2 vers 10 zien dat God van zijn kerk houdt. Hij nam het initiatief ervoor. Jezus gaf zijn leven voor de kerk, Hij voedt, koestert en beschermt de kerk. Als je in Jezus gelooft als Zoon van God en gedoopt bent, hoor je bij het wereldwijde lichaam van Christus (de kerk). Je kunt dus niet zeggen: ik hoor niet bij de kerk. Je kunt wel moeite hebben met de kerk en dat kan heftig en verdrietig zijn. Maar dan nog zijn er zoveel redenen om van de kerk te houden. Het is een plek van vergeving, liefde, vriendschappen, correctie, aanmoediging en hoop!

Omdat je bij de kerk hoort en uit liefde voor Jezus wil je ook bouwen aan de kerk. Hoe? Je bouwt op Jezus, Hij en Hij alleen is het fundament. Verlangen naar Gods Woord en je samen laten leiden door Gods Geest, zijn ook onmisbaar. Wanneer we ons laten inschakelen als levende stenen, kan God ons gebruiken in zijn prachtige bouwwerk, de kerk! We mogen als priesters de geestelijke wonden van anderen verzorgen en hen zegenen. We mogen hen vertellen over Gods grote daden en zijn grote liefde. Een andere priestertaak is dat we onze tijd, liefde, gebed en geld offeren als een offer van aanbidding aan God. Het is allemaal van Hem. Wanneer we er iets van offeren, geven we Hem terug wat Hem is.

“Hou van de kerk, bouw aan de kerk!” Zo zijn we als lokale kerk de (enige) hoop voor de wereld.

Concreet was er na de preek de oproep om je plek in te nemen en een bediening te kiezen die bij je past. Daar kwamen veel enthousiaste reacties op. Meer reacties zijn heel erg welkom!

We kijken uit naar de samenkomsten van morgen waar Jannita Koelewijn zal voorgaan. Het thema is dan: 'Kus de Koning’. Ben jij er ook bij?Hulp die aankomt. Hoop die blijft.

In de dienst van 6 maart hebben we gebeden voor de situatie in Oekraine. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat situatie nog steeds verschrikkelijk is. De pijn is groot en de nood is hoog. Daarom willen wij als Mozaiek niet alleen bidden, maar de mensen in Oekraïne ook praktisch helpen! Dat gaan wij doen in samenwerking met GAiN.
 

GAiN is een wereldwijde organisatie die in bijna 40 landen actief is. GAiN heeft veel partners in de buurlanden van Oekraïne, zoals Polen, Moldavië, Roemenië en Hongarije. Van hun kant kwam direct het verzoek om geld en goederen te sturen. Zij willen de vluchtelingen helpen die bij hen op de stoep staan . En daar doen wij als Mozaiek graag aan mee.
 
Omdat ons team Serve nog maar klein is, zijn we op dit moment niet in staat om een eigen inzamelingactie op poten te zetten. Toch kunnen we ook niet stil blijven zitten. Daarom roepen we jullie op om een bijdrage te leveren aan de hulp die GAiN verleent aan de mensen daar.

Wat kan jij doen?

Samen staan we voor een grote uitdaging. Je kan op veel manieren helpen...en dat hoeft niet in je eentje!

Gebed
Om te beginnen: bid voor mensen op de vlucht, maar ook voor hen die achterblijven. Bid voor alle hulpverleners in Oekraïne en de buurlanden, die zo hard hun best doen mensen in nood te helpen. Bid voor bescherming voor de chauffeurs als zij de goederen op de plaats van bestemming brengen. En bid voor Gods ingrijpen in deze oorlog.

Spullen
Kijk op de website van GAiN: www.gainhelpt.nu/sos-ukraine. Daar vind je wat het meeste nodig is:

 • winterschoenen;
 • nieuw ondergoed;
 • babyspullen: rompers, melkpoeder, flesjes en luiers;
 • dekens, dekbedden (alleen 1-persoons) en slaapzakken;
 • Houdbaar voedsel zoals conserven, olie, rijst, bloem, pasta en saus, crackers, flesjes water (minimaal 2 maanden houdbaar);
 • hygiëneartikelen zoals tandenborstels, tandpasta, zeep, maandverband en shampoo;
 • paracetamol.

Ook zie je op de website waar je de artikelen kunt inleveren. Er zijn voldoende inleveradressen in onze regio (Hardinxveld-Giessendam, Hellevoetsluis, Hillegom, Nieuw-Lekkerland, Rotterdam, Schoonrewoerd en Zwijndrecht).

Geld
Je kunt natuurlijk ook financiële hulp bieden: maak je gift dan over op IBAN NL29 ABNA 0451636015 ten name van GAiN te Driebergen met de code 58166 SOS-Ukraine.

Heb je vragen over de acties van GAiN of wil je meer doen? Mail dan naar info@gainhelpt.nu.

Let’s take action!We Are Young

Ben je tussen de 12 en 25 jaar? Dan hebben we goed nieuws voor je! Even een paar zaken op een rij.

HangOut
Vanaf nu is er om de week een HangOut. De eerste zal op 20 maart zijn.

Helemaal boven in de SKY Lounge van Club Blu staat er na de 1e dienst rond 11.15 uur drinken met wat lekkers klaar, en is het tijd om te chillen of een spelletje te doen met elkaar. Je bent welkom zoals je bent. Neem gerust eens een vriend of vriendin mee.

aWAYke Night
Op 27 maart is er sinds lange tijd weer een aWAYke Night in Veenendaal. Dit is een toffe avond voor tieners en jongeren: vol met aanbidding, een spreker en een afterparty. Echt een aanrader!

Activiteit
Zondag 3 april na de 2e dienst spelen we het spel ‘Hunted’. Je kent het vast wel van de serie ‘Jachtseizoen’. Een spannend actiespel met een leerzame twist!

WAY 18 jaar en ouder
Zeer binnenkort is er ook een avond voor WAY 18plus, jullie worden hiervoor uitgenodigd.

Houd onze Instagrampagina @weareyoung010 en de groepsapp in de gaten voor de details, want dit wil je allemaal niet missen! Wil je ook in de groepsapp van WAY? App dan naar 06-46415777.Voorgangersteam

In de vorige nieuwsbrief is verteld dat Eline van de Woestijne en Jan-Willem Bosman samen met Ies Maaswinkel het voorgangersteam van Mozaiek gaan vormen. In de samenkomst van 27 maart besteden we daar aandacht aan. Nu een eerste kennismaking. 

Waar ben je geboren en waar woon je nu?
Jan-Willem: Schiedam en Capelle aan den IJssel met Rotterdam als zijn achtertuin.
Eline: Rotterdam en Berkel en Rodenrijs
Ies: Rotterdam en Maassluis

Ben je getrouwd en heb je kinderen?
Onze voorgangers zijn alle drie getrouwd en hebben alle drie kinderen. Eline is getrouwd met Pieter en heeft drie kinderen, Ies is getrouwd met Ingrid en heeft ook drie kinderen en Jan Willem is getrouwd met Marjon en heeft vier kinderen.

Wat is je beste karaktertrek?
Het antwoord van Ies was: Heb je even 😊? Met de toevoeging: Humor misschien? Jan-Willem is een doorzetter waarvoor opgeven geen optie is. Kan niet bestaat niet. Eline is open, vriendelijk en toegankelijk.

Waar mogen we je voor wakker maken?
Jan-Willem: Een avontuur, vakantie, een sportieve uitdaging
Eline: Lime pie van Koekela, uiteraard met een kopje koffie.
Ies: Mij wakker maken? Ik zou het risico niet nemen als ik jou was.

Waar en wanneer heb je Jezus leren kennen?
Eline: Nog voordat ik geboren was, kende Hij mijn naam en via mijn ouders heeft Hij mij mijn naam gegeven Eline, ‘zij die licht brengt'.
Ies: De basis is thuis gelegd door mijn lieve ouders en in de kerk. Heb wel enkele jaren afstand van de kerk en God genomen maar ben op mijn 21e tot geloof gekomen. Alle eer aan Hem daarvoor!
Jan-Willem: Eigenlijk was dit heel gewoon in mijn jeugd, christelijk opgevoed en opgegroeid. Daar ben ik dankbaar voor. In de afgelopen 30 jaar heb ik Jezus steeds beter leren kennen en is mijn relatie verdiept.

Wat is je favoriete bijbeltekst?
Ies: Lastig kiezen, maar oké: Spreuken 3 vers 5 en 6.
Jan-Willem: Jesaja 55, het hele hoofdstuk.
Eline: Genesis 3:9, Hosea 14:9.

Straks in de hemel gaan we een heleboel mensen ontmoeten. Met wie zou jij dan willen praten?
Jan-Willem: Met mijn moeder die in 2014 is overleden. Ik mis haar. Met David, hij is regelmatig een voorbeeld voor mij. Met Petrus en met Billy Graham, die als leider en super-bekende Amerikaan overeind bleef.
Eline: Eerlijk gezegd ben ik daar niet zo mee bezig. Het lijkt mij bijzonder ontroerend om oog in oog met Jezus te staan. Het lijkt me fantastisch om al die verschillende mensen te zien en te ontmoeten, om te horen wat zij hebben ontvangen van Hem.
Ies: Natuurlijk met mijn lieve moeder die al overleed toen ik 18 was; wat hebben we veel bij te praten! Verder zeker ff babbelen met Paulus; wat een held vind ik dat! Maar als eerste ren ik als een kind naar Jezus.

Mozaiek010 in 2030, wat zie je dan?
Eline: Het is mijn verlangen voor Mozaiek010 dat wij dan stevig geworteld zijn in Christus. Dat we onze eigen unieke kleur uit mogen dragen in deze prachtige stad en regio. Dat mensen zullen zeggen, dat is de plek waar ik thuiskom, thuis bij God.
Jan-Willem: Een grote en invloedrijke kerk in Rotterdam die bekend staat als plek waar je Jezus kan aanbidden en jezelf kan zijn. Waar we elkaar respecteren en verder helpen in het groeien in geloof (Jezus beter leren kennen en meer met hem gaan leven).
Ies: Een kerk die geworteld is in de wijken en straten waar onze delen en gasten wonen. Die aanbidding serieus neemt en Jezus dus centraal stelt. Een kerk die relevant is, die dan nog steeds aan het ontwikkelen is en ondernemend.

Zoals je kunt lezen zijn onze voorgangers verschillend, maar delen ze één liefde: hun liefde voor Jezus.
 
De tijd die zij aan het voorgangerschap gaan besteden is nog een ontdekkingstocht. Jan-Willem heeft ook een grote roeping voor Jesus.net en blijft dat doen. Hij heeft een passie voor Rotterdam en wil lokaal mensen bereiken, maar hoopt dat we samen dingen kunnen ontwikkelen: het geloof kunnen uitleven op een manier dat het de hele wereld dient.

Ies geeft het doel van het voorgangersteam zo weer: samen een team vormen dat individueel van elkaar verschilt en elkaar de ruimte geeft, zodat het daardoor een krachtig en slagvaardig team wordt. Die ruimte willen we ook geven aan iedereen in Mozaiek010, we willen zodanig functioneren dat iedereen tot haar/zijn recht komt. Dat alle gaven die de Geest uitdeelt, gebruikt worden. Dat mensen ervaren hoeveel plezier en voldoening het geeft als je mag doen wat God je gegeven heeft.

Als laatste een motto dat al lang met Eline meegaat: ‘ik loop gewoon en voor ik het weet heb ik de eerste stap gezet’ (Wilma Veen).Alphacursus

Binnenkort begint de eerste Alpha - samen nodigen we mensen uit om Jezus te ontmoeten!

Ken je mensen die op zoek naar de zin van hun leven zijn? Mensen, die het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten? Mensen, die van een goed gesprek houden? Mensen, die zich gewoon eens willen verdiepen in het christelijk geloof? Dan is Alpha zeker iets waar je je vrienden, familie of je buurvrouw/man voor kan uitnodigen. Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt, dat is Alpha.

Op 21 april starten wij in Mozaiek010 met een Alpha. Iedereen is daar welkom. Dus heb je nog nooit een Alpha gevolgd? Dit is je kans! Een avond begint om 19 uur met een gezellige maaltijd, daarna is er een inspirerende inleiding waar je over doorpraat met andere deelnemers. Kom gerust de eerste avond eens kijken of het wat voor je is. Hier vind je meer informatie.

Voor wie bid jij?
Ga je zelf meedoen met Alpha? Of heb je al iemand in gedachten die je zou kunnen uitnodigen voor Alpha? Het zou fijn zijn als we als hele kerk meedoen in het uitnodigen voor Alpha. Jij kent mensen die niemand anders kent. Misschien kun jij wel iemand helpen om Gods liefde voor het eerst te gaan ontdekken. Voor wie zou jij komende week willen bidden?Wil je een financiële bijdrage doen?

Bouw je mee aan een kerk in Rotterdam waar iedereen welkom is? Samen zijn we die kerk, en samen bereiken we de mensen in 010 met Goed Nieuws!

Je kunt financieel bijdragen op onze website! Je kunt het ook zelf in je bankaccount regelen; het rekeningnummer van Mozaiek010 is NL91 RABO 0372898718.

We hebben een ANBI-status zodat je gift van de belasting aftrekbaar is. Heb je vragen over ons financiële beleid en onze plannen? Voel je vrij om ons te benaderen via contact@mozaiek010.nlGebedspunten

Willen jullie met ons meebidden…

 • voor de situatie, de mensen en de kerk in Oekraïne
 • voor praktische hulp aan de mensen in de Oekraine
 • voor alle mensen die nodig zijn voor de verdere opbouw van Mozaiek010
 • voor onze voorgangers, voor wijsheid en plezier om de gemeente te leiden
 • voor Alpha, voor deelnemers en voor het team.


Agenda

Kijk op onze website voor de volledige agenda. Daar vind je meer informatie en kun je je - indien van toepassing - inschrijven of tickets reserveren.

13-03-2022 Samenkomsten
Worship & Prayer avond in Mozaiek0318
20-03-2022 Samenkomsten - avondmaal
WAY HangOut - na de 1e dienst
22-03-2022 Introductiecursus Mozaiek010 - Mrt 2022, 2e avond
27-03-2022 Samenkomsten
a.WAY.ke night. 0318
03-04-2022 Samenkomsten
WAY - Hunted-the-game


Reageren

Heb je vragen of ideeën? Laat dit dan weten via contact@mozaiek010.nl 

Bekijk ook onze website voor meer informatie over Mozaiek010!Bekijk dit bericht in uw browser