Nieuwsbrief Mozaiek010 | 8 februari 2022

Beste #naam#,

Het is eindelijk zo ver! Aanstaande zondag vinden de eerste officiële diensten van Mozaiek010 plaats! In deze nieuwsbrief lees je meer over hoe je je kunt aanmelden en wat je kunt verwachten. 

Afgelopen zondag hebben we een proefdienst gehouden om goed voorbereid te zijn op de dienst van 13 februari. Het was mooi om te zien dat we met zoveel mensen de schouders eronder zetten om een dienst mogelijk te maken. Alle vrijwilligers, van Techniek tot Welcome, hebben hun generale repetitie gehad. We zijn klaar voor zondag en zien er zo naar uit jullie dan te ontmoeten.

Lees dus snel verder, en hopelijk zien we je zondag!

 1. Eerste samenkomsten op 13 februari!
 2. We Are Young - kick off!
 3. Bouw mee met Mozaiek010
 4. Nieuwe data voor de introductiecursus
 5. Even voorstellen | Theo Snijder
 6. Update vanuit Marsabit: regenstorm brengt nog geen einde aan droogte
 7. Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 5 maart
 8. Gebedspunten
 9. Reageren


Eerste samenkomsten op 13 februari!

De allereerste en feestelijke samenkomsten van Mozaiek010 vinden zondag plaats! Voor de eerste en tweede dienst waren alle tickets al heel snel gereserveerd, maar we zijn blij om te kunnen vertellen dat er een derde dienst komt, speciaal voor deze zondag! Wat heerlijk om elkaar fysiek te kunnen ontmoeten. En wat kijken we er naar uit om samen te zingen en God te aanbidden.

We willen feestelijk starten en daarom zijn de kinderen vanaf 4 jaar er gewoon bij in alle samenkomsten. Tijdens de 10:00 uur dienst is ook speciaal aandacht voor de kinderen. Bij de tweede (om 12:30 uur) en derde (15:00 uur) dienst is uiteraard ook iedereen welkom. Onze voorganger Ies Maaswinkel zal spreken. 

Voor deze diensten is het belangrijk dat je tickets reserveert voor jou en je familieleden. Zoals gezegd zijn er geen tickets meer beschikbaar voor de eerste en tweede dienst, maar vanaf woensdagochtend 8:00 uur kun je tickets reserveren voor de derde optie! Je kunt dit doen op onze website: klik hier. Ook vind je daar verdere informatie, bijvoorbeeld over de crèche en de bereikbaarheid van Club Blu.We Are Young - kick off!
 • Wanneer: Zondag 13 februari na de 1e, 2e en 3e dienst
 • Duur: +/- 45 min
 • Nodig: WAY bandje (als je deze al hebt graag omdoen) Geen bandje? Scoor er 1 bij de ingang!
 • Locatie: SKY Lounge Club Blu
 • Check de insta van WAY @weareyoung010 voor updates!

No WAY dat je dit wilt missen, be there!Bouw mee met Mozaiek010

Nu de eerste diensten voor de deur staan, worden de kosten die we maken ook steeds concreter. Als startende kerk moeten we veel handelen vanuit geloof, en dat is vaak spannend. Toch vertrouwen we op God! Daarnaast gaan we ook zo verstandig mogelijk om met de uitgaven die we doen.

We willen jullie vragen om het werk financieel te (blijven) ondersteunen. Om enigszins zicht te hebben op de inkomsten die we kunnen verwachten is het voor ons prettig wanneer je Mozaiek010 maandelijks steunt. Via onze website kun je dit instellen.

En verder is ieder bedrag, klein of groot, welkom. Het rekeningnummer van Mozaiek010 is NL91 RABO 0372898718. We hebben een ANBI-status zodat je gift van de belasting aftrekbaar is.

Voel je vrij om ons te benaderen wanneer je vragen hebt over het financiële beleid en de plannen die we hebben. Mail dan naar contact@mozaiek010.nl.Nieuwe data voor de introductiecursus

De afgelopen maanden hebben veel mensen de introductiecursus gevolgd. Wat gaaf om zo’n grote groep enthousiaste mensen te ontmoeten, elkaar beter te leren kennen en te delen over het DNA van Mozaiek010, maar bovenal hoe we met elkaar deel zijn van en mogen bouwen aan Gods kerk.

Denk jij er ook over na om deel te worden van Mozaiek010, of wil je gewoon meer weten? 

De Introductiecursus is een gezellige cursus waarin we elkaar leren kennen en wij je vertellen waar Mozaiek voor staat. Je leert de visie, achtergrond en organisatie kennen, maar je komt ook direct in verbinding met andere (toekomstige) nieuwe delen van Mozaiek!

De cursus van februari start deze week. Voor de maanden hierna zijn er nog plekken vrij! Meld je aan via de website. Daar vind je ook meer informatie over de avonden zelf.Even voorstellen | Theo Snijder

Deze nieuwsbrief stelt zich opnieuw iemand voor. Deze keer Theo, sinds kort coördinator Communicatie in Mozaiek010.
 
Mijn naam is Theo Snijder. Ik ben al 35 jaar gelukkig getrouwd met Ellen. Samen hebben we drie kinderen, drie schoonkinderen en acht kleinkinderen. En daar genieten we intens van.
 
Ik heb wel iets met Rotterdam; ik ben er geboren, studeerde, woonde en werkte er. Ik houd van wandelen en fietsen en mag er graag met m'n camera op uit gaan.
 
De laatste 12 jaar werk ik bij een stichting die 'op de bres staat' voor de vervolgde kerk. Wist je dat er wereldwijd ongeveer 360 miljoen christenen zijn die niet vrij zijn om hun geloof te uiten en te beleven? Zij hebben onze steun en gebed nodig! En daar draag ik graag mijn steentje aan bij.
 
Ook in Mozaiek010 wil ik graag bijdragen. Dat doe ik als lid van het IT Support team en sinds kort ook als coördinator Communicatie. Ik hoop en bid dat Mozaiek010 een plek zal zijn waar mensen Thuis komen, waar mensen opnieuw of voor het eerst een relatie met de levende God krijgen. Ik zie er enorm naar uit om samen met jullie op te trekken in dit stukje van Gods Koninkrijk.Update vanuit Marsabit: regenstorm brengt nog geen einde aan droogte

En toen was daar vorige week ineens een video van de NOS met de naam Marsabit. Tien jaar geleden hadden we er waarschijnlijk weinig aandacht aan gegeven, maar nu we ons als Mozaiek hebben verbonden aan deze regio valt zo’n naam meteen op. En je verwacht het niet. Een video op de NOS over Kenia kan nog, maar zo specifiek over Marsabit…

Eindelijk was er regen na 1,5 jaar van extreme droogte, maar de beelden laten een groot stuk land met alleen maar dode geiten zien. Een deel van het noorden van Kenia kreeg te maken met één grote stortbui van een paar uur en harde wind. De uitgedroogde, ingeklonken grond kon het water niet aan en het uitgemergelde vee werd omvergeblazen en meegesleurd. Ook huizen en bezittingen zijn beschadigd door de wind.

Via onze man ter plaatse (Yator) en zijn Compassion-collega voor de regio Afrika (Silas) hebben we wat informatie gekregen die we graag met jullie delen. Onder de kinderen en hun familieleden binnen de projecten zijn geen slachtoffers gevallen bij dit recente natuurgeweld. Daar zijn we dankbaar voor, maar de situatie is schrijnend veel mensen zijn de wanhoop nabij. Lees het volledige artikel op onze website. Laten we onze broers en zussen in Kenia meenemen in gebed!

Waterproject Marsabit - doe ook mee!
Dit bericht laat zien dat het waterproject wat we vorige jaar als Mozaiek Kenia gestart zijn van levensbelang is. Inmiddels zijn bij alle kerken watertanks geplaatst om regenwater op te vangen of om water dat vanuit een tankauto wordt aangeleverd hygiënisch op te slaan. Hiermee worden de projectlocaties voorzien van water. Maar hier stopt onze ambitie niet, want ook de gezinnen in de dorpen rondom de kerken moeten voorzien worden van een stabiele bron van water. Hiervoor is eind 2021 de eerste waterput geslagen. Waterputten zijn een relatief grote investering. De kosten per waterput bedragen €50.000,-. Maar daarmee is er wel een duurzame watervoorziening, waarmee ook in tijden van extreme droogte er waterzekerheid is. Ook geven waterputten in sommige delen toegang tot irrigatie, wat de land- en tuinbouw stimuleert en daarmee ook de werkgelegenheid.
 
De komende jaren willen de kerken in Marsabit nog 13 waterputten laten slaan. In 2022 is ons doel om minimaal drie waterputten te realiseren. Help jij mee om de mensen in Marsabit te voorzien van hun eerste levensbehoefte? Klik hier voor meer informatie en draag ook een steentje bij!Ollie en Sophie live in de Basiliek | zaterdag 5 maart

Goed nieuws, want zaterdag 5 november zijn OIlie en Sophie weer live in de Basiliek! Omdat niet iedereen er afgelopen november bij kon zijn EN omdat we zoveel enthousiaste reacties hebben gehad op de dag herhalen we 5 maart het programma van de vorige keer, maar wel met nieuwe liedjes!

Het wordt weer een groot feest, dus neem je vriend, vriendin, zusje, broertje, papa, mama, opa of oma mee! Klik hier voor meer informatie en het reserveren van tickets.Gebedspunten

Willen jullie met ons meebidden…

 • …voor alle voorbereidingen voor onze eerste diensten. Denk hierbij aan onze voorganger Ies Maaswinkel, aan de worship, aan de techniek, aan de betrokkenen bij de kinderen en jongeren, en aan iedereen die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft aan de drie diensten; 
 • …voor onze broers en zussen in Marsabit, Kenia;
 • …voor Rotterdam, en voor de directe omgeving van Club Blu. 


Reageren

Heb je vragen of ideeën? Laat dit dan weten via contact@mozaiek010.nl 

Bekijk ook onze website voor meer informatie over Mozaiek010!Bekijk dit bericht in uw browser