Nieuwsbrief Mozaiek010 | 16 november 2021

Beste #naam#,

Graag brengen wij jullie weer op de hoogte van de ontwikkelingen van Mozaiek010. 

Vorige week zondag waren we met een groep tieners van Mozaiek010 in Veenendaal tijdens de tweede aWAYke night in de Basiliek. Wat was dit een bijzondere avond. Indrukwekkend dat ongeveer 1.000 jongeren uit het hele land bij elkaar waren om Hem te aanbidden. Ontroerend was het ook dat de tieners in de rij stonden voor gebed. We willen jullie vragen hen ook mee te nemen in jullie eigen gebed. Verderop in deze nieuwsbrief kunnen jullie nog meer lezen over deze avond van WAY en over het Solarproject voor Marsabit in Kenia.

Veel vrijwilligers hebben zich afgelopen weken aangemeld voor de verschillende bedieningen. Mooi om te zien dat er zoveel enthousiasme is om mee te bouwen in Rotterdam. Hou de nieuwsbrieven de komende weken goed in de gaten voor nieuwe vacatures. Voor het kinderwerk is het mogelijk je aan te melden onder de introductie van Marleen Thijssen.

In de eerstvolgende nieuwsbrief delen we graag met jullie welke locatie we op het oog hebben voor Mozaiek010 en wat de uitdagingen zijn die we daar nog hebben.

Heb je vragen of wil je reageren? Stuur een berichtje naar contact@mozaiek010.nl.

  1. Even voorstellen...
  2. Vacatures
  3. NB. Aanpassing!! Introductie cursus 2e avond 17 november 2021
  4. Introductiecursus Mozaiek010 | Nieuwe data in 2022
  5. Dubbel feest in de Basiliek
  6. Geven
  7. Gebedspunten
  8. Reageren


Even voorstellen...

De komende tijd geven we jullie in de nieuwsbrieven wat meer gezichten en achtergronden van mensen die betrokken zijn bij de opbouw van Mozaiek010. Eline van de Woestijne en Marleen Thijssen stellen zich graag aan je voor:

Eline van de Woestijne (ILT)
Mijn naam is Eline van de Woestijne, ik ben getrouwd met Pieter en samen hebben we drie kinderen gekregen: Christophe (16), Leonoor (14) en Mathieu (10). We wonen in Berkel en Rodenrijs en daar kun je ons vaak buiten tegenkomen met onze hond Max. Naast echtgenote en moeder ben ik ook coach in mijn praktijk Bureau Kleurrijk. Een plek waar ik met mensen een tijdje mee op reis mag. Op reis gaan door samen stil te staan, achterom te kijken: wie ben je, waar kom je vandaan. Stilstaan om te beseffen dat je altijd een keuze hebt en stilstaan om vooruit te kijken. Prachtige processen waar ik getuige van mag zijn.

Mozaiek, een plek waar ik mij thuis voel. Een plek waarin veel puzzelstukjes van mijn levensreis samenvallen. Een plek waar ik kan groeien in mijn relatie met God en elkaar. Een plek waar ik graag wil dienen. Het maakt mij dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van het ILT. Samen bouwen aan een nieuwe plek in 010. Het is mijn verlangen dat dit een plek gaat worden waar jij en ik mogen groeien in onze relatie met God. Dat jouw en mijn hart steeds meer in verbinding mogen zijn met het Vaderhart van God. Als ik eerlijk ben merk ik zo vaak bij mijzelf, dat op momenten dat het er toe doet, ik zo vaak de deur van mijn hart dicht doe. En wat heb ik het dan nodig dat ik op een plek kom waar ik mag leren om mijn deur weer open te doen. Juist omdat God met Zijn Licht alle donkere hoekjes van mijn hart wil verlichten. Hij nodigt mij altijd weer uit: kom tevoorschijn, jij bent Mijn meesterwerk. Het ontroert me keer op keer dat jij en ik een God hebben die zo betrokken is bij ons leven. Dat jij en ik een God hebben die ziet, dat Hij jou en mij niet voorbij gaat, maar stilstaat. Hij kent je naam, Hij kent je donker en licht, je verdriet en vreugde. Hij wil onze wonden genezen, Hij geeft jou en mij moed om op te staan.

Mijn verlangen voor Mozaiek010 is dat jij en ik mogen leren kijken met Gods ogen. Naar jezelf en naar de ander. Dat het een plek zal zijn waar jij uitgenodigd wordt steeds meer tevoorschijn te komen, zodat jij jouw plek met vreugde in mag nemen en de ander kan dienen. En hoe gaaf is het te weten dat onze God betrokken is, ons voorgaat en richting geeft. Wat jij te doen hebt is je blik richten op Gods ogen, Hem te volgen met vallen en opstaan. Zo mens zijn in gebrokenheid, geliefd door God, Meesterwerk.

Marleen Thijssen (Coördinator Kids010)
Mijn naam is Marleen Thijssen en ik woon in Rotterdam. In het dagelijks leven ben ik beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteit voor het basisonderwijs. In mijn werk mag ik meedenken over de kwaliteit van het onderwijs voor onze kinderen. Het zoeken naar verbinding in diversiteit om samen een doel te bereiken is wat mij inspireert en motiveert. Mijn verlangen is dat alle kinderen in Mozaiek010 zich gezien, gehoord en geliefd voelen. Dat zij Jezus leren kennen en Zijn voorbeeld terug zien in de mensen om hen heen. Sinds kort ben ik coördinator Kids010 en hopen we hier (wellicht samen met jou) invulling aan te geven.

Heb jij ook een passie voor kinderen en vind jij het belangrijk dat de kinderen God leren kennen? Wil jij de kinderen het gevoel geven dat ze welkom zijn, een luisterend oor bieden en laten merken dat ze geliefd zijn? Dan ben ik opzoek naar jou. We zoeken teamleiders, groepsleiders en buddy’s. We maken graag verder kennis, mail naar kids@mozaiek010.nl.

 Vacatures

Kidswerker (met focus op de groepen 5 tot en met 8)!
Het kids-team is al volop bezig met alle voorbereidingen om vanaf januari een mooi programma voor onze kinderen neer te zetten. Voor alle teams zijn we nog op zoek naar teamleden, maar graag brengen we de kinderen van groep 5 tot en met groep 8 nog extra onder de aandacht. 

Vind je het leuk om met deze groep op te trekken, wil je ze helpen om Jezus te leren kennen en wil jij graag deel uitmaken van het enthousiaste kids team meld je dan nu aan via kids@mozaiek010.nl

WAY workers
Waarschijnlijk heb je al veel berichten langs zien komen over de leuke activiteiten van We Are Young. Met een mooie groep tieners zijn we al een paar keer bij elkaar gekomen en hebben we genoten van hun enthousiasme. Wij willen graag alle tieners van Mozaiek010 een plek bieden waar ze zich gezien voelen, waar ze hun geloofsvragen kunnen delen en waar ze samen met leeftijdsgenoten plezier kunnen maken en kunnen leren over hoe Jezus te volgen in hun leven. 

Lijkt het jou mooi om samen met deze tieners op te trekken en wil jij minimaal 1 keer per maand jouw huis openstellen om de tieners te ontmoeten en ze deze veilige plek te bieden, meld je dan aan bij WAY@mozaiek010.nl.  In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis met elkaar. 
 
WAY Coördinator events
Ben jij tussen de 25 en 35 jaar, heb jij een hart voor jongere en wil jij je graag inzetten voor het organiseren van events voor onze tieners, dan zijn wij op zoek naar jou. Meld je aan via WAY@mozaiek010.nl. In een persoonlijk gesprek maken we graag kennis met elkaar.NB. Aanpassing!! Introductie cursus 2e avond 17 november 2021

LET OP. In verband met de corona maatregelen is er een en ander aangepast voor de 2e avond van de introductieavond die op 17 november zou plaatsvinden. Als het goed is heb je een mail ontvangen. Mocht je je voor die avond hebben opgegeven EN geen email hebben gehad, neem dan contact op met contact@mozaiek010.nl.Introductiecursus Mozaiek010 | Nieuwe data in 2022

De afgelopen maanden hebben velen van jullie de introductiecursus gevolgd. Wat gaaf om zo’n grote groep enthousiaste mensen te ontmoeten, elkaar beter te leren kennen en te delen over het DNA van Mozaiek010, maar bovenal hoe we met elkaar deel zijn van en mogen bouwen aan Gods kerk.

Mozaiek010 krijgt steeds meer vorm en sommige processen veranderen daardoor. Bijvoorbeeld ook de manier waarop de aanmeldingen van de introductiecursus geregeld worden. We zijn heel blij dat we met een nieuw systeem kunnen werken dat nog beter werkt. Maar dat houdt wel het volgende in:

Heb je je in de achterliggende periode aangemeld voor de introductiecursus, maar nog niet deelgenomen aan de cursus dan vragen we je om je opnieuw aan te melden via deze link. Bij de aanmelding kan je direct een keuze maken voor een datum die het beste aansluit voor jou. 
We zien ernaar uit om je te ontmoeten.Dubbel feest in de Basiliek

Woensdagmiddag 3 november waren Ollie en Sophie live in de Basiliek. En wat was het een mooi feest! Er is een tof filmpje gemaakt als terugblik op deze dag. Bekijk deze hier en geniet mee!

Een aantal dagen later, op zondagavond 7 november was de tweede aWAYke night van WAY. Dit keer kwamen jongeren van alle WAY Mozaiek locaties bij elkaar. Het was zo bijzonder om samen met honderden jongeren te worshippen, connecten, bidden, dansen en luisteren naar een powerpreach Jesse van Melle. Ook was deze avond de start van het Solarproject voor Kenia. We gaan met elkaar létterlijk licht brengen op de donkere en vergeten plek Marsabit in Kenia, door te investeren in lampen op zonne-energie. Klik hier voor meer informatie.

De aftermovie van de aWAYke night verschijnt binnenkort op de WAY socials, dus houd deze in de gaten!
Afgelopen woensdag 3 november waren Ollie en Sophie live in de Basiliek! Het was een groot feest, waarbij de kinderen mochten ontdekken hoeveel God van ons houdt en hoe we die liefde ook weer kunnen en mogen uitdelen aan anderen.Geven

Zoals we in de vorige nieuwsbrief al met jullie hebben gedeeld, hebben we voor de opstartfase in 2021 een bedrag van 30.000 euro nodig. Via giften is op dit moment al een bedrag van ongeveer 9.000 euro binnengekomen. Daar zijn we al heel erg blij mee. Dank daarvoor! Maar we zijn er nog niet. Daarom vragen we jullie nogmaals in alle vrijmoedigheid om financieel bij te dragen en mee te bouwen aan Mozaiek010. Immers, samen zijn we kerk!

Het rekeningnummer van Mozaiek010 is NL91 RABO 0372898718. Je kunt ook online geven. Klik op deze link.Gebedspunten

Concreet willen we jullie gebed vragen voor:
•    onze 010-regio en alle mensen die daar leven;
•    alle Mozaiek Families die ontstaan;
•    de tieners in Rotterdam en dat ze hun plek mogen vinden bij Mozaiek010;
•    een geschikte locatie voor het kinderwerk;
•    alle kerken in onze regio en voor de plek die Mozaiek010 daartussen mag gaan innemen.Reageren
Heb je vragen of ideeën laat dit dan weten via contact@mozaiek010.nl 
 


Bekijk dit bericht in uw browser