Nieuwsbrief Mozaiek010 | 7 januari 2023

Beste #naam#,

De eerste nieuwsbrief van 2023! We bidden je een gezegend en hoopvol 2023 toe! Een jaar waarin we nog meer mogen ontdekken wie God is en wat Hij voor ons betekent. Waarin we mogen groeien in God aanbidden, van elkaar houden en onze omgeving dienen.

We starten gelijk goed. Vandaag is de 21 km nieuwsjaarloop bij de landtong Rozenburg. Morgen zijn de Mozaiek Kids in 010 samen met Ollie en Sophie. Heb je al tickets? We zien je graag!

Heb je vragen of opmerkingen? Mail gerust naar contact@mozaiek010.nl. Bekijk ook onze website voor meer informatie over Mozaiek010!
 1. Morgen | Ollie en Sophie in Mozaiek010
 2. Week van gebed | Gebedsavond 16 januari
 3. Doopdienst op 12 februari
 4. WAY on Ice
 5. Mozaiek010 op Opwekking
 6. Mozaiek010 in actie - voedselkasten
 7. Gebedspunten
 8. Geven
 9. Agenda


Morgen | Ollie en Sophie in Mozaiek010

Morgen is het zover! Ollie en Sophie komen naar de dienst in Mozaiek010 om daar alle kids te ontmoeten. Samen gaan we zingen, dansen en met elkaar lachen. Wij hebben hier super veel zin in en wij hopen jullie ook. Er is zelfs tijd om met Ollie en Sophie te kletsen en op de foto te gaan. Is dat niet tof?! Ollie en Sophie komen niet alleen, want ook de MozaiekKids komen mee. Dat zijn de kinderen die meezingen op de MozaiekKids CD. 

Ook aan de kinderen van de bovenbouw is gedacht; er zal speciale aandacht voor hen zijn in de dienst.  Reserveer voor iedereen een gratis ticket. De dienst begin om 10:30 uur. Vanaf 10:00 uur staat de koffie klaar.Week van gebed | Gebedsavond 16 januari

De Week van gebed voor eenheid is een jaarlijks terugkerende week waarin wereldwijd miljoenen christenen samen bidden. Samen bidden schept verbinding met God en met elkaar. Tegelijkertijd tonen we onze betrokkenheid met de wereld om ons heen door te bidden voor wat er speelt in de samenleving: dichtbij en ver weg.

Mozaiek010 doet mee en daarom organiseren we maandagavond 16 januari 2023 van 20:00 uur tot 21:30 uur (inloop vanaf 19:45 uur) een gebedsavond in Watertoren De Esch, Watertorenweg 180 te Rotterdam. Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te bidden en het voorrecht te hebben om betrokken te zijn bij het invulling geven aan ons verlangen: Gods Koninkrijk te zien doorbreken in onze wereld.

Voel je welkom! Aanmelden is niet nodig.

Wij buigen neer voor U en wij verwachten U.
Bouw de ruïnes op, herstel uw kerk, Heer!
Kom stort uw Geest op ons, blaas ons nieuw leven in,
want wij verlangen naar herleving, Jezus.Doopdienst op 12 februari

Wil jij graag gedoopt worden?
Dat is een prachtig verlangen! Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof. Door de onderdompeling worden zij symbolisch met Christus begraven en staan zij op in een heel nieuw leven! De doopdiensten bij Mozaiek zijn altijd één groot feest en een getuigenis van wat God doet in de levens van mensen.

Wil je meer weten over de doop?
Voorafgaande aan de doopdienst, die we op zondag 12 februari hopen te houden, is er op donderdag 26 januari om 19.30 uur een informatieavond over de doop waar we je graag ontmoeten. Op deze avond willen we je vanuit de Bijbel meenemen in onze visie op de doop. Wetende dat de doop op vele manieren wordt beleefd in onze kerken. Hierin gaan we met respect met elkaar om. Ook is er vanzelfsprekend ruimte voor praktische en inhoudelijke vragen en aanbidden we samen onze Heer.

Voor wie daarna besluit zich te laten dopen is er op maandagavond 6 februari om 19.00 uur een getuigenis-avond. Op deze avond luisteren we naar ieders motivatie en verhaal dat geleid heeft tot het verlangen naar de doop. We eten die avond ook met elkaar en nemen tijd voor aanbidding en gebed.

Overweeg jij om je te laten dopen of wil je meer weten?
Meld je dan nu aan voor de informatie-avond op 26 januari via onze website of klik op de afbeelding hieronder.WAY on Ice

T'is weer eens iets anders dan ‘on fire’ staan. We gaan gezellig met heel WAY schaatsen op schaatsbaan Rotterdam. Datum 21 januari van 16-18u. Dus blok dit in je agenda!
Meer info over aanmelden volgt via whatsapp en instagram  @weareyoung010.
 Mozaiek010 op Opwekking

Wij (Joëlle en Judith) gaan ieder jaar met veel plezier naar de pinksterconferentie van Opwekking en afgelopen jaar zagen wij op een aantal kampeervelden een Mozaiek-vlag hangen. Hoe tof zou het zijn als komend jaar daar ook een Mozaiek010 vlag tussenhangt! Lijkt het jou ook leuk om met een groep vanuit 010 te gaan, laat het ons dan weten! Bij voldoende interesse kunnen we een groepsveld aanvragen. Vanaf 1 februari is het inschrijven voor de conferentie geopend, dus is het handig om daarvoor te weten of we met genoeg zijn.

Heb je interesse? Stuur een mailtje naar judithv.dijk93@hotmail.com met daarin je telefoonnummer en met hoeveel mensen je zou willen aansluiten.Mozaiek010 in actie - voedselkasten

We hoorden pas een enthousiast verhaal van een Mozaieker die een voedselkast in de voortuin had gezet. Zij vertelde hoe mensen – soms van best ver – spullen uit de kast komen halen en hoe veel mensen uit de buurt die kast blijven vullen. Dat leverde mooie ontmoetingen en gesprekken op. Wat een mooie manier om je omgeving te dienen! Juist dat laatste bracht ons op het idee voor een Mozaiek-voedselkastenactie.

Wat gaan we doen? Het is de bedoeling dat er een heel aantal voedselkasten wordt gemaakt – voorlopig gaan we uit van ten minste 50 – die vervolgens binnen Mozaiek010 worden verspreid. Hoe mooi zou het zijn als er in allerlei voortuinen in de 010-regio een voedselkast komt te staan en dat we zo heel concreet onze omgeving kunnen dienen door te delen van de rijkdom die we hebben ontvangen.

De voedselkasten worden de komende maanden gemaakt door medewerkers van ATC De Wilg, een arbeidstrainingscentrum en locatie voor dagbesteding op de grens van Nieuwerkerk en Capelle aan den IJssel. We zijn daar erg enthousiast over. Ook vanwege hun missie: “Deelnemers hebben met elkaar gemeen dat ze behoefte hebben aan waardering voor wie ze zijn en wat ze doen, deel willen uitmaken van een bedrijf en zich in hun eigen tempo ontwikkelen. Ieder mens is uniek, zo zijn ook zijn of haar mogelijkheden.” Ook daar zijn mensen dus welkom zoals ze zijn. Hoe mooi is dat!  Via de Houtbank Lansingerland ontvangen we hout om in de voedselkasten te hergebruiken.

Op dit moment weten we nog niet wanneer de eerste voedselkasten klaar zullen zijn; we houden jullie op de hoogte. Wel willen we van jullie alvast graag weten hoeveel interesse er is voor een voedselkast. Laat van je horen door een mailtje te sturen naar kjmj.huberts@outlook.com. En als je bijvoorbeeld geschikt herbruikbaar hout hebt of weet, laat het vooral ook weten.

Doen jullie mee?

Namens de teams van Serve en Grow,
Klaas Jan HubertsGebedspunten

Willen jullie met ons meebidden en -danken ... 

 • voor een vrolijke en fijne dienst met Ollie en Sophie en de Mozaiek Kids ;
 • voor alles wat er in Mozaiek010 weer van start gaat in 2023;
 • voor alle kids en jongeren in Mozaiek010;
 • voor bewogenheid met elkaar en onze omgeving.

Soms zijn er specifieke gebedsverzoeken. Als je deel bent van Mozaiek010 en op de website inlogt, vind je onder het kopje “Actueel | Zieken” de mensen waar gebed voor wordt gevraagd. Wil je zelf gebed vragen, mail dan naar contact@mozaiek010.nlGeven

Wil jij een financiële bijdrage doen voor de verdere (op)bouw van Mozaiek010? Klik dan hier! 

Of regel het zelf in je bank-app. Het rekeningnummer van Mozaiek010 is NL91 RABO 0372898718. We hebben een ANBI-status zodat je gift van de belasting aftrekbaar is.  

Heb je vragen over ons financiële beleid en onze plannen? Voel je vrij om ons te benaderen via contact@mozaiek010.nlAgenda

Bekijk de volledige agenda op de website van Mozaiek010. Daar vind je meer informatie over de events en kun je je inschrijven. 

08-01-2023 Samenkomst met Ollie en Sophie en Mozaiek Kids
WAY | Worship X Prayer
15-01-2023 Samenkomst
16-01-2023 Week van gebed | Gebedsavond
17-01-2023 Introductieavond Mozaiek010
21-01-2023 Way on Ice
22-01-2023 Samenkomst
26-01-2023 Info avond doop
07-02-2023 Welkom avond nieuwe delen Mozaiek010
12-02-2023 WAY 18+ RootedBekijk dit bericht in uw browser