Nieuwsbrief Mozaiek010 | 11 januari 2022

Beste #naam#,

In deze nieuwsbrief lees je hoe bijzonder de Drive-Thru is geweest op zondag 9 januari: een mooie manier om toch ‘samen’ het nieuwe jaar in te luiden! Daarnaast kunnen we met heel Mozaiek online gaan kokkerellen en staan er weer mooie vacatures voor je klaar. Deze keer belichten we die in Team Gebed. Misschien past dit wel bij jou? Veel leesplezier toegewenst! 

Heb je vragen of wil je reageren? Stuur een berichtje naar contact@mozaiek010.nl
 1. Mozaiek010 New Year Drive-thru | terugblik
 2. Ik kniel neer | terugblik themazondag
 3. Alive & Cooking | zaterdag 15 januari 2022
 4. Introductiecursus januari | geannuleerd
 5. Vacatures | team Gebed
 6. Jouw advertentie in Mozaiek Magazine?
 7. Mozaiek Podcast
 8. Mijn Mozaiek
 9. Geven
 10. Gebedspunten
 11. Reageren


Mozaiek010 New Year Drive-thru | terugblik

Kom verras ons, zo begonnen we als team de Drive-Thru afgelopen zondagmiddag. En wat zijn we ook deze keer weer verrast! God is goed!

80 auto’s passeerden ons en ook fietsers of wandelaars. Sommige mensen kwamen alleen, sommigen samen en weer anderen met een achterbank met lieve kinderen. Allemaal verschillende unieke gezichten. Allemaal meesterwerken van onze God, allemaal geliefd en kinderen van dezelfde Vader.

Op het parkeer terrein achter Club Blu ontstond een kleine file vol Mozaiekers (of nog-niet-Mozaiekers). Allemaal met een grote glimlach op het gezicht. Raampjes gingen naar beneden en op verschillende plekken werd iedereen welkom geheten. Er ontstonden mooie gesprekken en het was goed elkaar te zien. Het was ontroerend al die verschillende verhalen te horen. Het was bemoedigend te mogen proeven van het enthousiasme van al die mensen. En het verlangen om samen een gemeente te vormen blijft groeien. Wat kijken jullie er met ons naar uit om binnenkort de eerste dienst te gaan houden in Club Blu. Fijn om elkaar te verwelkomen, te ontmoeten en te kunnen bemoedigen. En om zo samen het jaar te beginnen…

Er zijn maarliefst 100 goodiebags uitgedeeld: een leuk tasje met wat kleine verrassingen, voor jezelf en ook iets dat je weer kunt uitdelen. Dat is toch een goed begin van 2022, ontvangen en weer delen. Samen maken we van 2022 het jaar van hoop en liefde!

Er was ook de mogelijkheid om samen te bidden, waar door velen dankbaar gebruik van is gemaakt. Samen werd er een zegen gevraagd over het jaar dat voor je ligt, dat voor ons ligt. Samen konden we God danken voor het goede wat jij met je meebrengt in dit leven, maar ook konden we de momenten die misschien moeilijker zijn in jouw leven samen bij God brengen. Hoe mooi was het om zo met elkaar en met God de dagen van 2022 in te kleuren. We zijn dankbaar dat we dit op deze manier invulling mochten geven!

Het was zo gaaf dat je er was. Dat je tijd hebt vrijgemaakt naar Rotterdam te rijden om elkaar te ontmoeten. Reikhalzend kijken wij ernaar uit om te starten met de diensten van Mozaiek010. Reikhalzend kijken we uit naar al het goede wat God zal gaan doen. Voorlopig is het nog even wachten en geduld hebben. En wij zien hoe God in het wachten aan het werk is. Dat geeft vertrouwen. Niets is voor niets, Hij zal zichzelf steeds meer openbaren! Hij blijft ons verrassen.
Ik kniel neer | terugblik themazondag

Zondag 2 januari stond in het teken van het thema: ‘Ik kniel neer.’ Dit naar aanleiding van een initiatief van Jan Pool van Heartlink die een oproep heeft gedaan om in deze gepolariseerde tijd meer dan ooit God te zoeken als wij het soms niet meer weten… Tijdens de livestream heeft Arjen ten Brinke hier in zijn preek op een heel inspirerende en bemoedigende manier aandacht aan gegeven.

In een vorige nieuwsbrief hadden we jullie opgeroepen om thuis mee te bidden en te vasten. En dat is gebeurd. Daarnaast hebben we als interim-leiderschapsteam en coördinatoren samen gebeden. Voor ons land, voor onze overheden, voor de mensen om ons heen. We hebben gebeden om wijsheid, liefde, fijngevoeligheid, eensgezindheid en verbinding. En dat willen we blijven doen. Bidden jullie met ons mee?Alive & Cooking | zaterdag 15 januari 2022

Ay ay ay, amigos! Buiten wordt het chilly. Van de lockdown maatregelen krijgt ook niemand het warm. Kortom: het is de hoogste tijd voor een coronaproof kookfeestje met het Alive & Cooking team.

Na het geslaagde kookevent in juni vorig jaar van Mozaiek0318, gaan we nu Mozaiekbreed kokerellen. Gewoon thuis, vanuit je eigen keuken, met elkaar verbonden via de Alive & Cooking livestream. Op 15 januari aanstaande van 18.00 tot 21.00 uur. En deze keer gaan we op de Mexicaanse toer. Zijn jullie klaar voor een onvervalste Fiesta Mexicana? Masterchef Ian Baker heeft weer een verrassend menu samengesteld dat we met elkaar gaan bereiden. Ben je benieuwd wat hij en zijn team uit hun sombrero’s tevoorschijn halen? Meld je dan nu aan voor het boodschappenlijstje en de link naar de livestream. Klik hier om je aan te melden.

We maken er met elkaar een feestje van. Waar je ook vandaan komt, wat je achtergrond ook is. Ook hier ben je welkom zoals je bent. Met of zonder poncho :) !Introductiecursus januari | geannuleerd

Vanwege de huidige lockdown hebben we de introductiecursus van januari helaas moeten annuleren. Als het goed is, hebben alle deelnemers hierover ondertussen persoonlijk bericht gehad met de uitnodiging om zich voor één van de volgende cursussen (in februari, maart of later) aan te melden. Voor het geval je dat bericht hebt gemist, noemen we het ook nog in deze nieuwsbrief.Vacatures | team Gebed

Gebed is de basis van alles wat wij doen als kerk. Want God bouwt het huis, laat Psalm 127 zo mooi zien en wij mogen meehelpen, als zijn medewerkers. Door dicht bij God te leven blijven we alles in die verhouding zien. Door gebed spreken we onze afhankelijkheid van de Heer uit. Hij is bij machte om oneindig veel meer te doen dan wij bidden of beseffen!
Gebed is nodig om op de Heilige Geest afgestemd te zijn voor dagelijkse leiding als christen en als kerk. Gebed is tevens tweerichtingsverkeer waarin wij niet alleen tot God spreken maar ook luisteren naar Gods stem. Zo ontvangen we Zijn bemoediging, correctie en aanwijzingen voor ons leven. Bidden kun je alleen doen, in tweetallen of grotere groepen, thuis of op locatie, tijdens een wandeling, in een Prayerroom of in combinatie met vasten.
Kortom, er is altijd wel een vorm van gebed die bij je past of die je kunt leren ontdekken.

We willen het gebed in Mozaiek010 stimuleren en waar nodig organiseren, zodat gebed helemaal ingebed raakt in onze gemeentecultuur. Daarom zoeken we een gepassioneerde teamleider Gebed die per direct aan de slag wil gaan. Daarnaast zijn we ook op zoek naar teamleden Gebed. Het gaat dan om mensen die willen meehelpen in dit team. Denk bijvoorbeeld aan ideeën opdoen over gebed, acties coördineren en de communicatie van acties verzorgen.

Klik hier voor meer informatie over deze en andere nog openstaande vacatures.Jouw advertentie in Mozaiek Magazine?

Ondernemers bieden wij de mogelijkheid om te adverteren in Mozaiek Magazine. Mozaiek Magazine verschijnt vier keer per jaar in een oplage van minimaal 6.000 exemplaren. Het eerstvolgende nummer verschijnt rondom Pasen.
Ben je deel van een Mozaiek gemeente dan ontvang je 50 % korting op de tarieven. Er is een beperkt aantal advertentiepagina's beschikbaar, dus weer er snel bij!

Kilk hier voor meer informatie, tarieven en het reserveren van een advertentieMozaiek Podcast

Tijdens de kerstvakantie hebben we iedere werkdag een podcast online gezet. Alle Mozaiek voorgangers hebben hun mooiste podcast van vorig jaar gedeeld en daaruit is deze selectie ontstaan.

Heb je de podcasts gemist of wil je ze gewoon nog eens terugluisteren? Klik dan hier!Mijn Mozaiek

Wanneer je deel bent van Mozaiek010, je ingeschreven hebt voor een introductiecursus of je het magazine ontvangt, heb je login gegevens ontvangen voor Mijn Mozaiek. Ben je eenmaal ingelogd, dan heb je een verschillende opties, die variëren met je ‘lidstatus’. In elk geval kun je je eigen gegevens inzien en wijzigen. Bijvoorbeeld om een adreswijziging door te geven of een email-adres te veranderen.

Dat je kunt inloggen op Mijn Mozaïek betekent overigens niet dat je deel bent van de gemeente. Daarvoor moet je de introductiecursus bijwonen én je daarna als deel aanmelden.

Als je deel bent van Mozaiek010 willen we je motiveren om een profielfoto in te stellen. Dit doe je bij het onderdeel ‘profiel’ onder ‘mijn gegevens’. Op die manier ontstaat er een ‘smoelenboek’ van de gemeente. Dat smoelenboek en de contactgegevens van andere delen zijn alleen zichtbaar voor delen.

Mozaiek010 heeft niet alleen website, maar ook een app. Je kunt in de Appstore (Apple) of Playstore (Google) de app Mijn Mozaiek downloaden. De eerste keer dat je deze gebruikt moet je voor 010 kiezen. Daarna kun je ook hier met je logingegevens inloggen en ook hier heb je dan toegang tot alle opties.Geven

Wij willen jullie bedanken voor de giften die zijn binnengekomen in de afgelopen tijd. Ieder bedrag klein of groot is welkom. Je kunt een (maandelijkse) gift overmaken via onze website of het zelf regelen in je bankaccount: het rekeningnummer van Mozaiek010 is NL91 RABO 0372898718. We hebben een ANBI-status zodat je gift van de belasting aftrekbaar is.Gebedspunten

Willen jullie met ons meebidden:

 • voor een jaar waarin Mozaiek010 haar eerste dienst kan houden en een plek van ontmoeting mag worden in Rotterdam en omgeving;
 • voor een gezellige, online ontmoeting op 15 januari bij Alive & Cooking;
 • dat voldoende mensen zich aanmelden voor de vacatures die nog open staan, zodat we samen stapje voor stapje kunnen bouwen aan een stabiele organisatie van onze gemeente;
 • dat we blijven knielen en samen bidden voor ons land, voor onze overheden, voor de mensen om ons heen om wijsheid, liefde, fijngevoeligheid, eensgezindheid en verbinding.


Reageren

Heb je vragen of ideeën? Laat dit dan weten via contact@mozaiek010.nl 

Bekijk ook onze website voor meer informatie over Mozaiek010!Bekijk dit bericht in uw browser