Nieuwsbrief Mozaiek010 | 22 november 2021

Beste #naam#,

Graag brengen wij jullie weer op de hoogte van de ontwikkelingen van Mozaiek010. 

In de vorige nieuwbrief hebben we beloofd te delen welke locatie we voor Mozaiek010 op het oog hebben. In deze nieuwbrief vind je die locatie. Lees snel verder om welke bijzondere plek het gaat. 

Het beoogde gebouw valt straks onder Facility en de mannen van Facility stellen zich in deze nieuwbrief aan je voor.  Met alleen een gebouw zijn we er nog niet. We hebben ook materialen nodig. In deze nieuwsbrief een lijst met materialen en de vacatures bij Facility.

Bij de coördinatoren is er nog een vacature voor Coördinator Worship.

Heb je vragen of wil je reageren? Stuur een berichtje naar contact@mozaiek010.nl.

 1. Yes, er is een locatie voor Mozaiek010!
 2. Ons gebed voor Rotterdam
 3. Even voorstellen...
 4. Oproep: materialen Facility
 5. Samen bouwen we de kerk – vacatures
 6. Geven
 7. Introductiecursus Mozaiek010 | Nieuwe data in 2022
 8. Gebedspunten
 9. Agenda
 10. Reageren


Yes, er is een locatie voor Mozaiek010!

Eindelijk kunnen we iets meer vertellen over het mogelijke gebouw en daarbij ook de locatie waar we vanaf 9 januari 2022 de zondagse diensten hopen te houden.

Club Blu in Rotterdam-Alexanderpolder, één van de grootste clubs die Nederland heeft gehad, waar tot vroeg in de ochtend het feest doorgaat, hebben we op het oog. Een centrale plek naast de A20 waar je voorheen door de laserstralen aan de hemel kon zien dat er een feest was. Het is een gebouw dat bij iedereen iets oproept. Daar willen wij het feest van aanbidding voor Hem vieren en Zijn licht laten schijnen. Een plek waar de gebrokenheid en schoonheid van een mozaïek en dat je mag komen zoals je bent, hand in hand gaan.

Tijdens de ontmoetingsavond op woensdag 27 oktober vertelden we al over het proces van de afgelopen maanden. We zijn de wijken in Rotterdam biddend doorgefietst. We hebben een ‘10 uur van gebed voor 010’ gehouden. Via de nieuwsbrief hebben we jullie om suggesties gevraagd. We hebben contact gehad met de gemeente Rotterdam en met makelaars, kerken, sporthallen, scholen, evenementenlocaties etc. Het ILT heeft een geloofsstap gezet door een startdatum te plannen zonder gebouw en toen gingen er diverse deuren open. Door verschillende ‘bevestigingen’ hebben we echt het gevoel dat God voor Mozaiek010 een plek heeft in de wijk Prins Alexander. In discotheek Club Blu.

We kregen meerdere tips over Club Blu en in eerste instantie leek het geen optie. Toch lijkt het erop dat we licht mogen gaan brengen op juist die plek. Het is een locatie met een enorme geschiedenis die lang niet altijd positief is. Het kan dan ook gaan schuren. Daar zijn we ons van bewust en daar  hebben we binnen het ILT uitgebreid over gesproken, zeker met het beeld wat we voor ogen hadden. Toch geloven we dat dit voorlopig onze plek is. Zou jij jezelf er op je plek kunnen voelen en ook de vrijmoedigheid hebben om anderen mee hiernaartoe te nemen?

De locatie is bovendien zeer goed bereikbaar bij het trein- en metrostation Alexander en naast de A20. Het P+R-terrein van het station ligt naast Club Blu. We gaan met de gemeente Rotterdam afstemmen of we dat terrein mogen gebruiken voor het parkeren.
 

Maar … 

… we hebben samen nog een flinke uitdaging. Eén van de belangrijk voorwaarden is steeds geweest dat er voor de kids voldoende ruimtes beschikbaar zijn om in leeftijdsgroepen bij elkaar te komen. En die voorwaarde geldt nu natuurlijk nog. In Club Blu is die ruimte er helaas niet en daarom zijn we nog op zoek naar een gebouw in de directe omgeving met ruimte voor onze kids. Op loopafstand.

Afgelopen periode hebben we contact gelegd met diverse locaties in de omgeving, waaronder het Albeda college en ROC Zadkine, maar helaas tot nu toe zonder resultaat. Willen jullie nagaan in je netwerk of er contacten/ideeën zijn in de directe omgeving en die dan aan ons door geven via facility@mozaiek010.nl, zodat wij verder contact kunnen leggen?

Tegelijk heeft het proces rond Club Blu ons geleerd dat God de weg wijst en deuren opent. En ook dat Hij deuren sluit. Daarom willen we ons met overtuiging overgeven aan Zijn leiding en vertrouwen we erop dat Hij ook zal voorzien in ruimte voor onze kids. Immers, Hij laat niet los wat Zijn hand begon.

We zullen de komende periode er nog meer over vertellen. Mooi om te delen dat tijdens één van onze eerste bezoeken aan Club Blu daar al het lied ‘Jezus Overwinnaar’ mochten laten horen. Wat een impact heeft dat aanbiddingslied op die locatie!Ons gebed voor Rotterdam

Naar aanleiding van de recente rellen in het centrum van Rotterdam hebben we afgelopen weekend als Mozaiek010 het volgende gebed gedeeld op social media. 

Zullen we dat samen blijven bidden?Even voorstellen...

De komende tijd gebruiken we de nieuwsbrief om jullie wat meer gezichten en achtergronden te geven van mensen die betrokken zijn bij de opbouw van Mozaiek010. Deze week zijn het Jan-Willem van Leussen en Peter Dorland, die beiden betrokken zijn bij de bediening Facility:

Jan-Willem van Leussen (ILT – Facility)
Mijn naam is Jan-Willem van Leussen (45) en ik ben getrouwd met Lydia. We hebben drie dochters van 11, 13 en 15 jaar. Lydia komt uit Delft en ik woon bijna m’n hele leven al in Bergschenhoek, waar we nu ook wonen. Ik ben 4 dagen in de week werkzaam bij gemeente Rotterdam en als ontwerpleider buitenruimte betrokken bij de gebiedsontwikkelingen op Zuid. Op vrijdag doe ik vrijwilligerswerk bij stichting Presence van Wim Hoddenbagh en tegenwoordig ben ik ook veel bezig met Mozaiek010. Ca. 2x per week loop ik hard. Voor mij is dat naast ontspanning ook tijd met God, waar ik inspiratie ontvang. Je kan me herkennen aan m’n enthousiasme. Misschien soms iets te, dan mag je me remmen 😉. 
Een paar jaar geleden begon het verlangen naar een Mozaiek010 te borrelen. Een plek waar jongeren Jezus mogen leren kennen/volgen en ook een plek waar je je buren mee naar toe kan nemen. Echt gaaf om afgelopen periode met enthousiaste mensen mee te wandelen in een avontuur waar God al weet waar we heen gaan, maar wij nog aan het ontdekken zijn. Ik zie er erg naar uit om met elkaar Zijn kerk te bouwen! Om 9 januari 2022 de eerst dienst te hebben moet er nog veel gebeuren. Vanuit het Interim Leiderschap Team (ILT) ben ik het aanspreekpunt voor Facility en ben dankbaar voor Peter, aan wie ik graag het ‘voorstelstokje’ over geef:

Peter Dorland (Coördinator Facility)Ik ben 56 en getrouwd met Lize. Wij hebben samen 5 mooie kinderen in de leeftijd van 20 tot 27 jaar en een kleindochter van ruim een jaar. Wij wonen met z’n tweeën in Polsbroek. De kinderen zijn allemaal uitgevlogen. Sinds 1995 werk ik bij de Dienst Justitiële Inrichtingen in verschillende functies en op diverse locaties. De laatste 6 jaar ben ik Clustercoördinator Functioneel Beheer Oracle eBS en dat doe ik in Den Haag (nu meestal thuis). Bij DJI ben ik ook al zo’n 16 jaar ploegleider BHV en EHBO’er.

In onze vrije tijd en vakanties gaan we er graag met onze buscamper op uit en wandelen we bij voorkeur in de bergen. Om naar mijn werk te gaan en ook omdat ik het gewoon leuk vind rij ik motor (Love2Meet??). Sinds anderhalf jaar ben ik als vrijwilliger aangesloten bij SchuldHulpMaatje.

Lize en ik zijn al een paar jaar regelmatige bezoekers van Mozaiek0318. Tot nog toe waren we geen deel geworden omdat we ons telkens afvroegen of we toch niet moesten aansluiten bij de lokale kerk. Het bericht dat Mozaiek010 zou gaan starten en de superfijne avond op 27 oktober hebben ons over de streep getrokken en nu zijn we dus deel van M010. 
Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan en mee te bouwen aan Mozaiek en ik zie er naar uit om veel nieuwe mensen te ontmoeten en met elkaar ons geloof te delen en uit te delen. Oproep: materialen Facility
Om begin januari 2022 te starten hebben we nog veel materialen nodig. De tijd begint te dringen. We willen je daarom vragen actief mee te doen en mee te denken. Mogelijk heb je ideeën/contacten/sponsoring voor de aanschaf van de volgende materialen:
 • Stoelen (ca. 600 st.)
 • Veiligheidsjassen (parkeerwachten)
 • Hesjes
 • Pionnen
 • Portofoons
 • Rondfilter koffiezetinstallatie
 • EHBO-spullen (rugzakken)
 • AED-apparaat
 • Corona-dispensers
 • Kruis
 • Infobalie
Heb je zelf een bedrijf, weet je een bedrijf of heb je een tip om deze materialen voordelig aan te schaffen, mail dan naar facility@mozaiek010.nl
 

Samen bouwen we de kerk – vacatures

Team Facility
Om in het gevonden gebouw diensten te kunnen houden moeten er heel wat zaken geregeld worden. Voor, tijdens en na de dienst zijn er mensen nodig om te zorgen dat alles op z’n plek staat, dat we veilig bij elkaar kunnen zijn, dat het verkeer goed geregeld is, dat het koffieapparaat klaar staat, dat we naar een schoon toilet kunnen, dat in de zaal alles geordend verloopt, enzovoort. 
Dus we zijn op zoek naar jou als parkeerwachter, verkeersregelaar, schoonmaker, EHBO’er, BHV’er of koster. Wil je je direct aanmelden of wil je eerst nog meer weten stuur ons een mailtje (facility@mozaiek010.nl) met je naam en je telefoonnummer en we nemen snel contact met je op. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! 

Coördinator Worship (zie website voor meer informatie)

Mozaiek010 is een startende gemeente. Om de gemeente vorm te geven en op te bouwen zijn we op zoek naar mensen die hier invulling aan willen geven. Met elkaar willen we gaan bouwen aan de fundamenten van Mozaiek010. 

Heb jij hart voor aanbidding, zangers, muzikanten, techniek en creatievelingen en wil je meebouwen aan de bediening Worship binnen Moziek010? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou! 

Mozaiek heeft namelijk een vacature ‘Coördinator Worship. Het hart van Worship is om Zijn kerk te dienen met aanbidding, zang en muziek.  Als coördinator Worship geef je leiding aan deze bediening en ga je bouwen aan de teams die betrokken zijn bij Worship.
Het betreft een vrijwilligersfunctie. Ben je geïnteresseerd of wil je meer info, klik dan op deze link.Geven

Zoals we in de vorige nieuwsbrief al met jullie hebben gedeeld, hebben we voor de opstartfase in 2021 een bedrag van 30.000 euro nodig. Intussen komen er giften en daar zijn we heel erg blij mee. Op dit moment staat de teller staat op 14.000 euro, dus we zijn bijna op de helft. Heel veel dank daarvoor! Maar we zijn er dus nog niet. Daarom vragen we jullie nogmaals in alle vrijmoedigheid om financieel bij te dragen en mee te bouwen aan Mozaiek010. Immers, samen zijn we kerk! 

Het rekeningnummer van Mozaiek010 is NL91 RABO 0372898718.

Je kunt ook online gevenIntroductiecursus Mozaiek010 | Nieuwe data in 2022

De afgelopen maanden hebben velen van jullie de introductiecursus gevolgd. Wat gaaf om zo’n grote groep enthousiaste mensen te ontmoeten, elkaar beter te leren kennen en te delen over het DNA van Mozaiek010, maar bovenal hoe we met elkaar deel zijn van en mogen bouwen aan Gods kerk.

Mozaiek010 krijgt steeds meer vorm en sommige processen veranderen daardoor. Bijvoorbeeld ook de manier waarop de aanmeldingen van de introductiecursus geregeld worden. We zijn heel blij dat we met een nieuw systeem kunnen werken dat nog beter werkt. Maar dat houdt wel het volgende in:

Heb je je in de achterliggende periode aangemeld voor de introductiecursus, maar nog niet deelgenomen aan de cursus dan vragen we je om je opnieuw aan te melden via deze link. Bij de aanmelding kan je direct een keuze maken voor een datum die het beste aansluit voor jou. 
We zien ernaar uit om je te ontmoeten.Gebedspunten

Concreet willen we jullie gebed vragen voor:

 • herstel van vrede en rust in Rotterdam en in ons hele land
 • nieuwe eenheid tussen mensen
 • zegen voor de mensen van Club Blu
 • het vinden van geschikte kinderruimtes
 • invulling van het Facility-team
 • de organisatie om te kunnen starten
 • eenheid binnen alle teams
 • gezondheid en energie voor alle medewerkers


Agenda
9 januari 2022
 

Eerste Mozaïek010 dienstReageren
Heb je vragen of ideeën laat dit dan weten via contact@mozaiek010.nl 
 


Bekijk dit bericht in uw browser