Nieuwsbrief Mozaiek010 | 22 oktober 2022

Beste #naam#,

Hierbij ontvang je weer de wekelijkse nieuwsbrief van Mozaiek010. Op deze manier houden we je op de hoogte van wat er speelt in de gemeente.

Heb je vragen of opmerkingen? Mail gerust naar contact@mozaiek010.nl. Bekijk ook onze website voor meer informatie over Mozaiek010!
 1. Deze zondag 11.00 uur: Houd moed!
 2. Deel zijn en nu verder?
 3. Een nieuwe KidsConnect!
 4. WAY: Rooted avonden
 5. Oproep: Vrijwilligers Techniek / Worship
 6. Love2meet: Powerwalk
 7. Mozaiekers in Kenia
 8. Gebedspunten
 9. Geven
 10. Agenda


Deze zondag 11.00 uur: Houd moed!

Emiel Hop zal zondag voorgaan in de dienst in Sporthal Schenkel. Hij neemt ons mee in het thema: Houd moed. Ik ben het, wees niet bang.

Op onze website vind je alle informatie over de locatie en kun je tickets reserveren voor de crèche en het kinderwerk. Kom je met OV naar de dienst en is het te ver lopen voor je vanaf de metro? Dan kun je daarvoor een vervoerticket boeken.Deel zijn en nu verder?

Het is mooi om deel te zijn van Mozaiek010, maar uit ervaring weten we ook dat het niet altijd meevalt om je weg binnen Mozaiek te vinden. Daarom hebben we de gezellige ‘Welkom-als deel-avond' bedacht. Bedoeld om je de weg te wijzen en met mensen kennis te maken.

Tijdens de welkom avond maak je kennis met elkaar, met Mozaiek010 en met de verschillende bedieningen. De ontmoeting staat centraal en daarom beginnen we met een maaltijd. Neem dus zelf ook iets lekkers mee om te eten. We zetten alles op tafel en we eten met elkaar. Een beetje zoals de eerste gemeente ("ze hadden alles gemeenschappelijk"), of modern gezegd: een American party.

Lijkt dit je wat en wil je Mozaiek010 verder leren kennen? Geef je dan op! We zien ernaar uit je te ontmoeten!

De avonden worden gehouden op 8 november en 7 december en vinden plaats in Watertoren De Esch (Watertorenweg 172, Rotterdam). We starten om 18.30 uur. Vanaf 18.00 uur staat de deur open.

Geef je hier opEen nieuwe KidsConnect!

Vrijdagavond 11 november staat er weer een KidsConnect op de planning! Wij kijken er enorm naar uit om de Kids te ontmoeten en er een feestelijke avond van te maken. We willen met elkaar eten en deelnemen aan Sirkelslag.

Sirkelslag is het grootste, spannendste en meest interactieve spel tussen kindergroepen en jeugdgroepen uit heel Nederland. In deze link vind je een filmpje waar alvast wordt verteld wat het thema is.

Precieze tijden en tickets volgen in een latere nieuwbrief, maar zet de datum alvast in je agenda. We hebben er zin in!WAY: Rooted avonden

Ben je 18 jaar of ouder, of ben je bijna 18? Je bent welkom op onze Rooted avonden!

We hebben deze nieuwe naam gekozen naar aanleiding van Kolossenzen 2:7. ‘Blijf in Hem geworteld en gegrondvest, houd vast aan het geloof dat u geleerd is…’.

We gaan op deze avonden eerst gezellig samen eten, daarna gaan we heerlijk worshippen met elkaar, hebben we een spreker en praten we erover na.

De eerste avond staat gepland op 30 oktober, dus zet deze in je agenda! Houd ook onze insta pagina in de gaten! @weareyoung010Oproep: Vrijwilligers Techniek / Worship

Tijdens iedere dienst en de grotere activiteiten is team Techniek aanwezig. Wij zorgen voor werkend geluid, licht, visuele ondersteuning en de opbouw van het podium. Heb je interesse? Stuur een mail naar worship@mozaiek010.nl. Ook als je nog weinig kennis hebt, kun je reageren. We leiden je graag op tot technicus binnen ons team!

Geluid: we versterken de muziek van het worshipteam en zorgen dat sprekers goed verstaanbaar zijn in heel de zaal. Daarbij werken we met een digitale mengtafel van Allen & Heath en balanceren verschillende kanalen uit.
Visuals: wij zorgen voor het beeld op de schermen tijdens de dienst of activiteiten! Zo kan iedereen meezingen of -lezen. Waar nodig laten wij ook andere beelden of video’s zien. In deze rol is het belangrijk dat je goed oplet en precies werkt.  
Opbouw: elke zondag (en bij andere activiteiten) moet de apparatuur worden opgebouwd en aangesloten. Samen met team Facility zorgen we dat het podium, de speakers, projectieschermen, bekabeling en andere technische apparatuur klaarstaat. Vele handen maken licht werk!Love2meet: Powerwalk

Het lijkt ons heel leuk & waardevol om als moeders van jongeren elkaar te leren kennen en letterlijk met elkaar op te lopen in het opgroeien van onze tieners.

Wij, Aida en Lydia, hebben het idee om 1x keer per maand een ochtend of avond te gaan wandelen, elkaar te bemoedigen, te verdiepen en voor elkaar te bidden. Hoe bijzonder het ook is om je kinderen in deze fase te helpen opgroeien, toch kan het ook turbulent zijn en vol zorgen. Daarom het initiatief voor de powerwalk.

De eerste keer zal dinsdag 15 november zijn van 19.30 tot 21.30 uur, maar het is zeker niet erg als je een keer niet kunt! Benieuwd naar de andere L2M initiatieven? Kijk op de website!

Geef je hier op als je mee wilt lopenMozaiekers in Kenia

Vandaag, zaterdag 22 oktober, komt de groep weer terug van hun reis aan Kenia. Vol verhalen, bemoedigingen en indrukken. Er was een bezoek aan Mathare (Nairobi), de grootste sloppenwijk van Kenia waar het onrecht en de armoede zo intens voelbaar is. En toch brengt de kerk er hoop in uitzichtloze situaties. Daarna ging de reis via Isiolo naar Marsabit waar diverse projecten bezocht zijn. Het is mooi om te zien wat hier in de afgelopen 4 jaar gerealiseerd is: klaslokalen, watervoorzieningen en op sommige plaatsen ook zonne-energie in de huisjes.

Ook is er een Worship & Prayer avond geweest met alle pastors in het gebied. Wat mooi om ook op deze manier met elkaar in verbinding te staan. Desondanks was er op sommige momenten binnen de groep ook machteloosheid over de ongelijkheid tussen het leven hier en het leven in Nederland. Maar de pastors en medewerkers van de projecten zijn vooral dankbaar en getuigen ‘Dit is onze plek en wij geloven dat God voorziet. Hij is goed’.

Uiteraard hebben alle 16 kerken in het Noorden van Kenia een grote stapel met kaarten ontvangen uit alle Mozaiek-gemeenten. Wat een bijzondere en mooie bemoedigingen en groeten hebben jullie voor onze broers en zussen geschreven!  We mochten honderden kaarten afgeven aan de voorgangers van de kerken die we allemaal hebben ontmoet. Zij hebben op hun beurt voor ons gebeden en gezongen.

De komende tijd blijven we verhalen vanuit deze bijzondere reis delen. In het bijzonder op zondag 6 november, het is dan Keniazondag in alle Mozaiek gemeentes.Gebedspunten

Willen jullie met ons meebidden en -danken ... 

 • voor de dienst van morgen; 
 • voor de kids en de jongeren in Mozaiek010 en de activiteiten die voor hen georganiseerd worden; 
 • voor voldoende vrijwilligers voor de Techniek en de andere teams. 

Soms zijn er specifieke gebedsverzoeken. Als je deel bent van Mozaiek010 en op de website inlogt, vind je onder het kopje “Actueel | Zieken” de mensen waar gebed voor wordt gevraagd. Wil je zelf gebed vragen, mail dan naar contact@mozaiek010.nlGeven

Wil jij een financiële bijdrage doen voor de verdere (op)bouw van Mozaiek010? Klik dan hier! 

Of regel het zelf in je bank-app. Het rekeningnummer van Mozaiek010 is NL91 RABO 0372898718. We hebben een ANBI-status zodat je gift van de belasting aftrekbaar is.  

Heb je vragen over ons financiële beleid en onze plannen? Voel je vrij om ons te benaderen via contact@mozaiek010.nlAgenda

Bekijk de volledige agenda op de website van Mozaiek010. Daar vind je meer informatie over de events en kun je je inschrijven. 

23-10-2022 Samenkomst
30-10-2022 WAY 18+ Rooted
Samenkomst
01-11-2022 Doop informatieavond
03-11-2022 Alpha cursus | De Bijbel lezen: waarom en hoe?
06-11-2022 Samenkomst
Worship & Prayer avond in Mozaiek0318
08-11-2022 Welkom avond nieuwe delen Mozaiek010
16-11-2022 Introductieavond Mozaiek010
07-12-2022 Welkom avond nieuwe delen Mozaiek010Bekijk dit bericht in uw browser