Nieuwsbrief Mozaiek010 | 26 november 2022

Beste #naam#,

Hierbij vind je de wekelijkse nieuwsbrief van Mozaiek010 in je mailbox. Op deze manier blijf je op de hoogte van wat er speelt binnen de gemeente. Lees je mee? 

Heb je vragen of opmerkingen? Mail gerust naar contact@mozaiek010.nl. Bekijk ook onze website voor meer informatie over Mozaiek010!

 1. Deze zondag 11:00 uur: Ies Maaswinkel
 2. Mozaiek Kids | Sunday = Funday
 3. Team Welcome | Wisseling coördinator
 4. Mozaiek Serve: warmte delen
 5. Love2Read – lees mee!
 6. Kerstpakkettenactie
 7. Mozaiek Kenia | Gebedspunt
 8. Gebedspunten
 9. Geven
 10. Agenda


Deze zondag 11:00 uur: Ies Maaswinkel

Morgen zal onze voorganger Ies Maaswinkel spreken tijdens de dienst in Sporthal Schenkel. We zullen deze samenkomst met elkaar het avondmaal vieren. Je bent welkom zoals je bent!  

Op onze website vind je alle informatie over de locatie en kun je tickets reserveren voor de crèche en het kinderwerk.Mozaiek Kids | Sunday = Funday

Bij Mozaiek Kids bieden we kinderen veel tijd om elkaar te ontmoeten, samen te spelen en lekker te chillen. De Fun is een belangrijk element in het Kidswerk! Om daar nog meer materiaal aan toe te voegen zijn we op zoek naar een sjoelbak. Heb jij er een staan? Neem dan contact op via kids@mozaiek010.nl

Heb je nog Duplo, Lego, Knexx of een treinbaan over? Ook die zou de Funfactor bij onze jongere kinderen vergroten! Neem ook dan contact op met kids@mozaiek010.nlTeam Welcome | Wisseling coördinator

Marjon Bosman: Ik had niet verwacht het stokje van coördinator Welcome al zo snel te moeten overdragen. Met veel enthousiasme en plezier heb ik bij de start van Mozaiek010 een ‘team welkom’ en een ‘team koffie’ op mogen zetten. Binnen de kortste keren was er een enthousiaste groep vrijwilligers waar we wekelijks mee klaar stonden om de mensen welkom te heten en een kopje koffie te schenken. Wat is/was het geweldig om op deze manier het “welkom zoals je bent” uit te dragen.  

Helaas werd ik half maart ziek. Ik ben dankbaar dat ik na de diagnose borstkanker, geopereerd kon worden en dat ik na de bestralingen geen verdere behandeling nodig had. Ik had gehoopt mijn rol als coördinator Welcome weer op te pakken, maar dat was te positief bedacht. De hele situatie doet meer met me dan ik had verwacht. Daarom ben ik erg blij dat Jan Willem Kroesbergen met net zoveel enthousiasme het stokje heeft overgenomen! 


Jan Willem Kroesbergen: Ik ben 17 jaar geleden getrouwd met Mirjam. Samen hebben we drie kinderen in de leeftijd van 10, 12 en 14. Geweldig om met hen van alles te ondernemen, het liefst ben ik met hen op pad. 

Met elkaar wonen we in Ridderkerk-Bolnes, twee straten van Rotterdam vandaan. Ik ben een enorme liefhebber van “onze stad”, of het nu gaat om het bezoeken van een museum, een restaurant, de Kuip of gewoon voor een fietstocht: ik kom er graag.  

In het dagelijks leven ben ik aan het werk als persoonlijk begeleider/social worker bij een Korsakovcentrum op Zuid. Ik mag prachtige mensen begeleiden die door allerhande omstandigheden hulp nodig hebben. Deze groep mensen is vaak niet meer welkom bij familie of vrienden en hebben vaak geen huis en werk. Een groep die ons gebed en onze gastvrijheid nodig heeft! 

In Mozaiek010 wil ik graag bijdragen aan het “welkom zoals je bent” principe van onze gemeente. Het uitdragen dat je gezien bent, er mag zijn en dat je er toe doet wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Ik bid dat Mozaiek010 een thuis mag zijn waarin iedereen mag werken aan de persoonlijke relatie met onze God en zich geliefd mag weten!  


Het leiderschapsteam van Mozaiek010 dankt Marjon voor haar tomeloze inzet afgelopen maanden en heet Jan Willem van harte welkom in het team! Mozaiek Serve: warmte delen

Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat er voor veel mensen een lange donkere winter aanbreekt. De dure boodschappen, hoge inflatie en energiekosten zorgen ervoor dat er mensen zijn die niet weten hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen. Deze zorg heeft ook onze aandacht! 

In de maanden november én december krijgen veel huishoudens in beide maanden € 190,- van de overheid om tegemoet te komen in de stijgende energiekosten. Ben jij iemand die deze tegemoetkoming helemaal of misschien een deel hiervan kan missen? En zou je dit graag willen delen met mensen die het deze dagen lastiger hebben?  

Deel dan warmte door het bedrag dat je kunt missen te storten op IBAN NL91 RABO 0372 8987 18 ten name van Mozaiek010 o.v.v. ‘Warmte Delen’. Mozaiekers die in de problemen komen vanwege onder andere een hoge energierekening worden via Serve geholpen met hun financiën.  

Ervaar jij financiële problemen?
Zit je momenteel in, of dreig je misschien, in een moeilijke financiële situatie terecht te komen vanwege alle verhoogde kosten? Dan willen we je aanmoedigen om hulp te vragen. Je hoeft er niet alleen voor te staan, want wij als gemeente Mozaiek010 willen je graag helpen. Kom in contact met ons door te mailen naar serve@mozaiek010.nl.

Als we geld overhouden, dus meer mensen hun ‘warmte delen’ dan er belangstellenden binnen onze gemeente zijn, gaan we dit geld delen via een ‘Serve fonds’, bijvoorbeeld voor een stichting of sociale organisatie die opkomt voor vrijwilligersprojecten rondom zorg, armoede en sociaal isolement in Rotterdam. 

Laten we bidden dat we een zegen kunnen zijn voor onze broers en zussen die ons nu nodig hebben!  Love2Read – lees mee!

Elke week laten we jullie kennismaken met bestaande Love2Meet groepen. Deze week maken we kennis met Love2Read! 

Met een klein clubje Mozaiekers zijn we een boekenclub begonnen! Elke 2 maanden lezen we een boek en komen we gezellig bij elkaar om te bespreken wat we ervan vonden. Het gaat hierbij over boeken op het snijvlak van cultuur, wetenschap en geloof. Denk bijvoorbeeld aan het boek ‘En de aarde bracht voort’ van Gijsbert van den Brink (over schepping en evolutie), of ‘De slag om het hart’ van Herman Paul (over secularisatie). 

Op woensdag 11 januari hebben wij onze eerste Love2Read bijeenkomst. We bespreken dan het boek ‘Heerschappij’ van de Britse schrijver en historicus Tom Holland – een fascinerend boek dat duidelijk maakt hoe ontzettend sterk al het denken van de Westerse mens is gestempeld door 2000 jaar christendom, of je nu gelovig bent of niet (zie hier). 

We zijn nog maar met weinig mensen en er is alle ruimte om aan te haken. Dus: lijkt dit je interessant, voel je dan vrij om mee te gaan doen! Je kunt je opgeven via de website

Op de foto: Paul, Heleen, Wouter en Cees 

Benieuwd naar andere initiatieven óf een nieuw initiatief starten? Kijk op de websiteKerstpakkettenactie

Ook dit jaar organiseren we weer een landelijke kerstpakkettenactie. Ieder jaar weer zien we dat dit zowel voor de makers als de ontvangers een grote bemoediging is! De actie is bedoeld voor iedereen die dit jaar tijdens de feestdagen even wat extra aandacht verdient: wellicht door gebeurtenissen van het afgelopen jaar, eenzaamheid of financiële zorgen. Ook binnen de stad Rotterdam en de grote 010-regio daaromheen kunnen we ons daar veel bij voorstellen. Hoe mooi is het dan om samen als Mozaiek010 onze handen uit de mouwen te steken om heel concreet onze omgeving te dienen. Onder andere door deze kerstpakkettenactie. 

Ken je een persoon of huishouden die dit jaar tijdens de feestdagen wel een extra bemoediging kan gebruiken? Dan kun je vanaf 27 november tot 11 december (9.00 uur) adressen aanmelden via onze website. Het aanmelden als maker en bezorger van een pakket kan vanaf 4 december. 

Team Serve  Mozaiek Kenia | Gebedspunt

Nadat de groep Mozaiekers terugkwam uit Kenia begon het te regenen. Wat een zegen was dat na een periode van drie jaar droogte! Nadat de eerste regen was gevallen kon er eindelijk weer gezaaid worden, maar het is nu wel spannend of dat met de groei van gewassen goed blijft gaan. Het is namelijk weer gestopt met regenen. Voor de groei van de gewassen is echt meer regen nodig, anders zullen deze gewassen toch weer doodgaan. Ook zijn er plekken geweest waar het een paar weken geleden helaas niet heeft geregend. 

Kortom: gebed om regen blijft superbelangrijk! Bidden jullie mee?Gebedspunten

Willen jullie met ons meebidden en -danken ... 

 • voor het delen van warmte binnen Mozaiek010; 
 • voor de verschillende Love2Meet initiatieven; 
 • voor de mensen die het financieel moeilijk hebben; 
 • voor alle coördinatoren binnen onze gemeente; 
 • voor regen in Kenia en specifiek voor de regio Marsabit en Isiolo; 
 • voor makers, bezorgers en ontvangers van de kerstpakkettenactie. 

Soms zijn er specifieke gebedsverzoeken. Als je deel bent van Mozaiek010 en op de website inlogt, vind je onder het kopje “Actueel | Zieken” de mensen waar gebed voor wordt gevraagd. Wil je zelf gebed vragen, mail dan naar contact@mozaiek010.nlGeven

Wil jij een financiële bijdrage doen voor de verdere (op)bouw van Mozaiek010? Klik dan hier! 

Of regel het zelf in je bank-app. Het rekeningnummer van Mozaiek010 is NL91 RABO 0372898718. We hebben een ANBI-status zodat je gift van de belasting aftrekbaar is.  

Heb je vragen over ons financiële beleid en onze plannen? Voel je vrij om ons te benaderen via contact@mozaiek010.nlAgenda

Bekijk de volledige agenda op de website van Mozaiek010. Daar vind je meer informatie over de events en kun je je inschrijven. 

27-11-2022 Samenkomst
30-11-2022 Inspiratieavond: verschil maken als kerk
04-12-2022 Samenkomst
07-12-2022 Welkom avond nieuwe delen Mozaiek010
16-12-2022 WAY Kerstgala, 12 - 15 jaar
17-12-2022 WAY Kerstgala, 16 - 22 jaar
17-01-2023 Introductieavond Mozaiek010Bekijk dit bericht in uw browser