Nieuwsbrief Mozaiek010 | 1 oktober 2022

Beste #naam#,

We zien uit naar de samenkomst van morgen, waarbij Jan Pool zal voorgaan. In deze nieuwsbrief lees je daarnaast een update vanuit Kids, We Are Young en een getuigenis over hoe God ons als Mozaiek010 voorziet en gebruikt. Lees je mee? 

Heb je vragen of opmerkingen? Mail gerust naar contact@mozaiek010.nl.

 1. Deze zondag 11.00 uur: Jan Pool
 2. God voorziet en gebruikt ons
 3. Mozaiek Kids
 4. We Are Young – clanleiders gezocht!
 5. Gezocht: busje lenen voor rolstoel
 6. Gebedspunten
 7. Geven
 8. Agenda
 9. Reageren


Deze zondag 11.00 uur: Jan Pool

Deze zondag gaat Jan Pool voor in onze dienst. Hij zal spreken over het thema: “Onvoorstelbare genade”. De boodschap van Gods genade is zo bevrijdend en bijzonder!

De locatie van de dienst zal inmiddels bekend zijn bij je: de sporthal in Capelle. Op onze website vind je meer info hierover. Je kunt daar ook tickets reserveren voor de crèche en het kinderwerk. En kom je met OV naar de dienst en is het te ver lopen voor je vanaf de metro? Dan kun je via de website een vervoer ticket boeken.

We willen je vragen morgen zelf weer iets te drinken mee te nemen voor na de dienst omdat we als Mozaiek010 nog geen koffie en thee kunnen schenken. We zijn hard bezig om dat in orde te maken. Bekertjes, melk en suiker zijn er wel. Neem daarom je eigen thermoskan koffie en/of thee en/of heet water mee. Neem gerust een volle kan mee, dan delen we met elkaar.God voorziet en gebruikt ons

Als startende kerk staan we regelmatig voor grote uitdagingen, zoals het vinden van de juiste plek om samen te komen. Het is bijzonder om te merken dat God iedere keer weer voorziet en dat Hij ons daar ook steeds bij inschakelt. Graag delen we daarom een recente getuigenis. 

Twee weken geleden maakten we bekend dat we de sporthal verder wilden inrichten en deden een beroep op elkaar als gemeente om financieel bij te dragen aan koffie materialen, geluidsboxen, podium etc. In de berekeningen hoopten we dat we 15.000 euro (een giga bedrag toch!) zouden ophalen. Op de zondag zelf kwam direct al ruim 6000 euro binnen en gedurende de week kwamen nog verschillende giften op de rekening binnen...in totaal ruim 22.000 euro! Met elkaar hebben we dat gedaan en God heeft voorzien. Bijzonder om zo gemeente te zijn.  

Er wordt nu druk gewinkeld om stap voor stap de sporthal verder in te richten. Tot opbouw van elkaar en tot eer van God! Mozaiek Kids

De kids van de onderbouw en de bovenbouw hebben twee toffe ochtenden gehad op de nieuwe locatie. Samen spelen, knutselen, zingen, Bijbel lezen, kletsen, keten en koekjes eten. Wil jij er ook graag bij zijn? Reserveer dan een ticket.  

Wij verlangen ernaar dat elk kind zich geliefd voelt, Jezus leert kennen en Gods liefde gaat uitdelen. Dat is de visie de we als team hebben en over willen dragen op de kids. We werken met een ticketsysteem, zodat we al onze kinderen de tijd kunnen geven die ze verdienen. Grijp je weleens mis? Nieuwe teamleden zijn van harte welkom!   We Are Young – clanleiders gezocht!

Hee! Niet doorscrollen nu! Even doorlezen als je het belangrijk vindt dat jongeren niet alleen de toekomst hebben, maar ook juist nu belangrijk zijn! Er staat namelijk nu een groep enthousiaste 16-jarigen te popelen om bij elkaar te komen. Ze willen leren over Jezus en praten over van alles wat hen bezighoudt. Het enige wat ze nog missen is clanleiders! Een echtpaar bijvoorbeeld met hart voor jongeren, ruimte in hun huis en in hun hart om deze leuke groep om de 2 of 3 weken te kunnen ontvangen. 

Jullie eten dan met elkaar, hebben plezier, maar bovenal staat centraal hoe je als jongere een leven met Jezus kunt leiden en welke uitdagingen je daarin tegenkomt. Je helpt jongeren met leren bidden, met en voor elkaar, en omzien naar elkaar. Grote kans dat jullie al snel een hecht clubje worden! 

Locatie: Nieuwerkerk of omgeving. 

Vind je ze nu al wel wat oud? Geen probleem, er is ook een groep 12- en 13-jarigen die graag een potje voetbalt of een spel doet naast al dat serieuze gepraat.  

En…hoe meer leiders, hoe meer clans er gestart kunnen worden. 

Heb je een klein huis en vraag je je af of het wel past? Geen probleem, diverse mensen bieden hun huis aan waar jullie een clan kunnen leiden! 

Dus; heb je een verlangen om er voor de jeugd te zijn? Neem contact op met way@mozaiek010.nl of 06-46415777. Ook als je interesse hebt om WAY-worker te worden en mee te helpen met activiteiten organiseren of je in te zetten bij een activiteit.   

OPROEP:
Wil jij ook meer mensen van je eigen leeftijd leren kennen? Wij van WAY zitten aan de linkerkant van de sporthal, gezellig als je bij ons komt zitten! Groetjes Susanne en Sara! 

Check ook onze insta @weareyoung010 en de agenda op de website. Jullie zijn ook welkom in onze groepsapps, scan de QR code!  

QR code groepsapp WAY 12-17 jaar: 

QR code groepsapp WAY 18-25 jaar: 

 
UPDATE:
Thijs en Christophe van WAY gaan het komende halfjaar naar Hawaï. Ze volgen daar een Discipleship Training School. Ze bouwen verder aan hun relatie met Jezus en discipelschap. Na drie maanden worden ze bovendien uitgezonden naar een nog te kiezen land. Het zal een groot avontuur worden voor hen. Afgelopen zondag mochten we als gemeente voor hen bidden en de zegen meegeven.  

Wil je op de hoogte blijven van wat ze meemaken? Volg hen dan via deze appGezocht: busje lenen voor rolstoel

Voor iemand die afhankelijk is van een rolstoel zijn we op zoek naar vervoer. Het liefst lenen we van iemand een busje dat geschikt is voor een rolstoel. Benzinekosten kunnen eventueel gedekt worden. Het gaat om vervoer op zondag vanaf Maassluis naar de sporthal in Capelle, zodat deze persoon de dienst kan meemaken.  

Mail naar serve@mozaiek010.nl als je hier iets in kunt betekenen.Gebedspunten

Willen jullie met ons meebidden en -danken ... 

 • voor de dienst van morgen; 
 • voor de verdere inrichting en aankleding van de sporthal; 
 • voor de Kids van Mozaiek010;  
 • voor de jongeren van WAY. 

Soms zijn er specifieke gebedsverzoeken. Als je Deel bent van Mozaiek010 en op de website inlogt, vind je onder het kopje “Actueel | Zieken” de mensen waar gebed voor wordt gevraagd. Wil je zelf gebed vragen, mail dan naar naar contact@mozaiek010.nlGeven

Wil jij een financiële bijdrage doen voor de verdere (op)bouw van Mozaiek010? Klik dan hier! 

Of regel het zelf in je bank-app. Het rekeningnummer van Mozaiek010 is NL91 RABO 0372898718. We hebben een ANBI-status zodat je gift van de belasting aftrekbaar is.  

Heb je vragen over ons financiële beleid en onze plannen? Voel je vrij om ons te benaderen via contact@mozaiek010.nlAgenda

Bekijk de volledige agenda op de website van Mozaiek010. Daar vind je meer informatie over de events en kun je je inschrijven. 

01-10-2022 WAY event 12 - 17
02-10-2022 Samenkomst
09-10-2022 Samenkomst | Opdragen
18-10-2022 Introductiecursus Mozaiek010
30-10-2022 WAY 18+ ConnectReageren

Heb je vragen of ideeën? Laat dit dan weten via contact@mozaiek010.nl 

Bekijk ook onze website voor meer informatie over Mozaiek010!Bekijk dit bericht in uw browser